Logo
Vår egen verksamhet

Klimatsmart resande

Hos oss på Staples i Växjö testar vi nya vägar till grönare resande

Samtidigt som vi söker nya vägar för att minska utsläppen från våra transporter, arbetar vi också för att reducera klimatpåverkan från våra medarbetares resor. När det gäller tjänsteresor har vi redan en tydlig policy. Det är ja till tåg och buss, nej till flyg, och ok med bil om inget annat funkar. En knepigare utmaning är att få fler att resa klimatsmart även till och från jobbet. I Växjö är vi med i satsningen "Res grönt i gröna Kronoberg", som syftar just till att underlätta ett klimatsmart resande mellan hem och arbetsplats.

Ett jättebra initiativ där vi tillsammans med regionen och andra företag ser vad vi kan göra för att underlätta för medarbetarna att välja elcykel, samåka eller ta bussen till jobbet.

På vårt lager i Nylanda verksamhetsområde nordväst om Växjö arbetar ett hundratal kollegor. Området ligger ungefär en mil från Växjö centrum, inte långt från flygplatsen. Totalt finns här ett 10-tal företag med ungefär 1000 anställda. På sikt är planen att fyra till fem gånger så många ska arbeta här. Avståndet till staden och en begränsad kollektivtrafik gör att de flesta idag åker bil till arbetsplatsen. Men fler alternativ är på gång, samarbetet för ett grönare resande i Nylanda startade förra året och vi hann påbörja en del aktiviteter, men när pandemin slog till fick vi göra en paus i arbetet. Nu satsar vi på en omstart och hoppas komma igång ordentligt under 2021.

Tanken bakom "Res grönt i gröna Kronoberg" är att regionen hjälper de medverkande företagen att analysera hur personalen reser idag och föreslår åtgärder som kan bidra till minskade utsläpp. Därefter testar företagen olika lösningar, inför sådana som funkar bra och sedan gör regionen en utvärdering.

Hittills har vi bland annat testat att erbjuda intresserade medarbetare att använda elcykel till och från jobbet istället för bil. Åtta medarbetare nappade och fyra av dem har köpt loss "sin" cykel. Ett tiotal anställda cyklar till jobbet på vanlig cykel sedan tidigare.

 

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit