Logo
Vårt klimatlöfte 50/5

Vårt klimatlöfte 50/5

Halverad klimatpåverkan på fem år!
Det är en tuff utmaning, men vi har bestämt oss för att spänna bågen rejält. Inom fem år ska vi minska klimatavtrycket hos våra kunder med 50 procent. Vi ska nå målet tillsammans med våra kunder, leverantörer och andra samarbetspartners genom klimatvänligare produkter, effektivare transporter och fler cirkulära lösningar. Och inte minst genom att minska klimatpåverkan från vår egen verksamhet. Går vårt klimatmål hand i hand med ditt?
Kontakta oss, så förverkligar vi det tillsammans!

 

Här kan du som kund läsa lite frågor och svar kring vårt klimatlöfte 50/5

Här kan du som leverantör läsa lite frågor och svar kring vårt klimatlöfte 50/5

Produkter

Vi är först i branschen att kartlägga klimatpåverkan från hela produktprogrammet. Ungefär 40 procent av vår försäljning utgörs redan av erkänt miljövänligare produkter i Easy on the Planet-sortimentet. Nu tar vi nästa steg och kartlägger klimatpåverkan från alla sina 45 000 artiklar. En åtgärd som vi är först i branschen med att genomföra.

Läs mer 

Klimateffektivare transporter

Staples och PostNord samarbetar för klimateffektivare transporter. Från vårt lager i Växjö skickas cirka 10 000 kollin varje dag ut till kunder runt om i Sverige och Danmark med PostNord. Det betyder många transporter och därmed också en betydande klimatpåverkan. Så för ungefär ett år sedan tog vi på Staples initiativ till ett nytt samarbete mellan företagen.

Läs mer 

Cirkularitet

Gamla kläder blir råvara till nya – Vi på Staples testar cirkulära lösningar med Sysav och Human Bridge. I Sverige slänger vi ungefär 7,5 kilo kläder per person varje år. Det mesta har hittills eldats upp. Men världens första automatiska anläggning för storskalig sortering av insamlade textilier för återvinning förändrar förutsättningarna. Ett cirkulärt system är inom räckhåll, och vi är med och utvecklar det.

Läs mer 

Vår egen verksamhet

Under de kommande fem åren ska vi på Staples, tillsammans med våra kunder, halvera klimatavtrycket för allt som köps hos Staples. Fokus ligger på transportförbättringar, cirkulära lösningar och att reducera produkternas klimatpåverkan. Tillsammans kan vi skapa en mer hållbar miljö. Vårt engagemang för hållbarhet innefattar såklart vår egen verksamhet.

Läs mer 

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit