Logo Staples
Easy on the Planet™ Programmet

Minska din miljöpåverkan

Gå med i vårt Easy on the Planet-program

Om programmet
Du vill fatta välgrundade och hållbara val när du beställer hos oss, men det är inte alltid så enkelt som det verkar, eller hur? Vårt nya Easy on the Planet-program har utformats för att hjälpa dig att nå ditt företags hållbarhetsmål genom att konsolidera dina produktbeställningar och -kategorier och gynna miljövänligare produkter. Staples kommer att plantera träd för din räkning om du vill kompensera för eventuellt kvarvarande utsläpp som du inte kan förminska eller mildra.

Så här fungerar det

Vi kommer att övervaka ditt beteende och belöna dig för förbättringar som minskar verksamhetens miljöpåverkan.

1.

Miljövänligare inköp

Att arbeta med en huvudleverantör för alla produktkategorier är ett enkelt sätt att bli miljövänligare, din Staples-representant hjälper dig också att minimera antalet små och ineffektiva beställningar. Det här innebär färre förpackningar och mindre transportutsläpp. Som en ytterligare bonus får du också lägre administrationskostnader. En anpassad rapport hjälper dig att följa din utveckling att bli miljövänligare.

2.

Miljövänligare produkter

Din ansvariga säljare hjälper dig att identifiera de produkter och tjänster som företaget använder mest, och de letar även upp miljövänligare alternativ till dessa produkter ur vårt breda Easy on the Planet™-sortiment. Antalet miljövänligare produkter du köper kommer att övervakas varje år och produktivitetsvinster belönas med träd som planteras via Staples partner för koldioxidkompensation.

3.

Koldioxidkompensation

Staples har inlett ett samarbete med en trovärdig partner för koldioxidkompensation, Plant-for-the-Planet, för att plantera träd å dina vägnar, om du vill kompensera för eventuellt kvarvarande utsläpp som du inte kan förminska eller mildra. Varje nytt träd tar 10 kg CO2 ur luften varje år.

Planting Trees

Plantera träd

Staples är stolta över att samarbeta med Plant-for-the-Planet, som är en organisation som har tagit sig an arvet från UNEP:s Billion Tree-kampanj. Plant-for-the-Planet planterar träd på uppdrag av Staples kunder över hela världen, särskilt i områden där de har störst miljömässiga och sociala effekter, vilket därigenom återställer ömtåliga ekosystem och skapar jobb för samhällen i hela världen.

Plant-for-the-Planet har i samarbete med lokala aktörer och myndigheter på en sådan plantage i Campeche, Mexiko, planterat fler än 120 000 träd på totalt 140 hektar mark. I ett område som påverkats svårt av avskogning har Plant-for-the-Planet återinfört sju olika trädslag och samtidigt skapat jobb i det lokala samhället.

Om du vill se hur skogsplanteringen går till kan du besöka deras Flickr-sida

Mer information om Plant-for-the-Planet finns på vår Plant-for-the-Planet-sida

Miljölösningar

Det finns ett brett sortiment av miljövänligare produkter som hjälper dig att uppfylla dina miljömedvetna mål. Staples Easy on the Planet-ikonen används för identifiering av ett utbud av miljövänligare produkter som får mindre effekter för miljön än andra produkter i samma kategori. Dessa produkter uppfyller inte bara våra stränga krav, utan de har även respekterade certifieringar från tredje part. För att en produkt ska kunna märkas med den här symbolen krävs att den uppfyller minst ett av följande kriterier:

Hämta produktkriterier

Innan en produkt tillåts ingå i Easy on the Planet-sortimentet måste leverantören godkänna vår uppförandekod för leverantörer. När koden har godkänts granskas varje produkt utifrån gällande kriterier.

A display of some different sustainable products

Sustainable Earth by Staples

Våra exklusiva och miljövänligare Sustainable Earth by Staples™-produkter är tillverkade med miljön i åtanke. De här miljövänligare produkterna är tillverkade av förnybara resurser och/eller återvunnet material och är certifierade av tredje part för sina miljövänligare egenskaper. Från fikarummet till styrelserummet – vi har produkterna som hjälper dig att minska miljöpåverkan – från tonerkassetter, hållbart kontors- och pappersartiklar samt förbrukningsartiklar – och precis som med alla Staples-produkter kan du lita på att du får enastående kvalitet och valuta för pengarna.

Nu har du ännu fler möjligheter att plantera träd genom att köpa våra EasyTree-produkter.

Hur fungerar EasyTree?
Ett urval av Staples miljövänligare produkter har märkts med EasyTree-ikonen. När du köper någon av dessa EasyTree-produkter köper du inte bara miljövänligare produkter, utan Staples kommer även att plantera träd å dina vägnar.

EasyTree-produkterna gör att du snabbt och enkelt kan identifiera miljövänligare produkter och samtidigt bidra till planteringen av nya träd! När du köper en av våra EasyTree-produkter doneras en del av intäkten till Plant-for-the-Planet.

EasyTree-produkterna är tillgängliga för alla våra kunder. När du ser ikonen vet du att ditt köp gör skillnad.

Hur fungerar EasyTree med Easy on the Planet-programmet?
Vi vill hjälpa dig att göra inköp som är bra för miljön. För att göra det har vi ett antal mätningar och processer för våra kunder som omfattas av Easy on the Planet-programmet. 

EasyTree-produkterna är ett enkelt sätt att göra miljövänligare inköpsval, men Easy on the Planet tittar även på ditt tidigare inköpsbeteende och uppmuntrar dig att göra förbättringar.

Det finns 3 sätt att plantera träd med Staples Easy on the Planet-program:

1.

Köp en produkt med EasyTree-ikonen

2.

Minska antalet små beställningar

3.

Öka antalet Easy on the Planet-produkter du köper från oss

Välkommen på resan mot en mer hållbar framtid.

Hur påverkar det här dig?

red circle with a white checkmark in it

Vi håller koll på antalet miljövänligare produkter du köper och om du har konsoliderat dina små beställningar.

red circle with a white checkmark in it

Vi använder dina resultat från förra året som måttstock för att sätta upp mål.

red circle with a white checkmark in it

Under året får du uppdateringar om vad du ska göra för att uppfylla de målen.

red circle with a white checkmark in it

Staples partners planterar träd för din räkning när du köper mer miljövänligare produkter eller minskar antalet små beställningar.

Kontakta oss

Är du intresserad av att göra grönare inköp? Vill du veta mer om hur du kan hjälpa dina anställda att bryta en gammal vana och göra skillnad? 

Vi hjälper gärna till, så kontakta oss.

 

Våra miljövänligare partners

Hitta hållbara lösningar som hjälper ditt företag att bryta vanor och göra skillnad med hjälp av Staples och dess betrodda miljövänligare partners.

Metsa
Stabilo
Sealed Air Diversey Care
Canon
Edding
Epson
Hamelin
Henkel
Hp
International Paper
Pilot
3m
Esselte
Energizer
Multicopy
durable
Fellowes brands

Get Inspired

Want to find out how you can make your business greener? Work with a global sustainability leader, who has the right programmes and tools to help you make a real difference.

Låt dig inspireras mer

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit