Logo Lyreco

Skapa en bra miljö för kontorsmöten

Dela via:
staples

Möten är en ofrånkomlig del av kontorslivet. De kanske är dagliga avdelningsgenomgångar, sessioner som den högre ledningen håller med hela teamet eller kanske till och med nya storaffärer eller kundpresentationer.

När de fungerar bra kan sådana sammankomster vara en riktig vitamininjektion för verksamheten som är informerande och energigivande för alla närvarande och ger de en känsla att de har 100 % klarhet om vad nästa steg är. Men om de inte lyckas engagera deltagarna kan de vara som gamla uttorkade tonfiskmackor som lämnats kvar på tallriken efter ett lunchmöte.

Att mötena blir effektiva beror naturligtvis på de människor som leder och deltar i dem, men det finns vissa metoder och utrustning som verkligen kan ge saker och ting liv.

människor, vuxen, inomhus, Kvinna, man, rum, inuti, möbler, sit, mode, två, livsstil, tabell, kul, fritid, lager, person, casual, barn, butik

Projicera framgång

Om en formell presentation är en del av mötet, se till att du inte bara har rätt projektor eller skärm, utan också att du vet hur du ska använda den. Ingenting kan ta död på stämningen som de minuter som ägnas åt att pilla med kablar och inställningar medan publiken bara kan läsa orden "Ingen signal" som visas på skärmen. Det finns dessutom gott om alternativ till PowerPoint om du vill göra en presentation som sticker ut bland de hundratals andra som publiken har sett förut.

Bli interaktiv

På möten där du försöker samla in åsikter eller skapa ett nytänkande är interaktivitet nyckeln. Det är också viktigt att du har olika sätt att fånga upp vad som sägs. Det kan vara allt från en whiteboard, ett diagram eller e-skärm till ett flyttbart blädderblock eller till och med presentationsprodukter från de professionella sortimenten Nobo Prestige eller Legamaster.

En whiteboard är nog bäst om du antingen skapar punkter eller ritar diagram samtidigt som du talar eller inte förväntar dig så mycket feedback, medan ett flyttbart blädderblock med massor av sidor kan flyttas vart du vill, och även riva loss sidorna när de är fyllda. Du kan också använda olikfärgade tuschpennor på blädderblocket för olika ämnen eller för att belysa vissa punkter – men se till att de är färska och att de inte får slut på färg.

Engagera åhörarna

Det verkar självklart, och det är det. Om du kan få alla på mötet engagerade så kommer alla att få ut mycket mer av det. Stora mötesanteckningar är idealiska för detta. Dem kan du anteckna idéer och åsikter på och sätta upp på väggarna i mötesrummet.

Isbrytare är också ett bra sätt att uppmuntra till interaktion i början av mötet. Det kan vara allt från att alla berättar om det roligaste som hänt dem under veckan till deras mest ovanliga anspråk på ära och berömmelse. Naturligtvis skulle detta inte vara rätt för en kundpresentation, men det skulle fungera bra i en mer avslappnad atmosfär bland människor som träffas för första gången.

Med det bästa presentationsverktyget för situationen, aktivt underlättande och rätt nivå av engagemang finns det goda chanser till ett bra resultat – och även en förnyad entusiasm inför möten i allmänhet.  

Och vad gäller överblivna smörgåsar är det bara en fråga om att beställa färre redan från början.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit