Logo Lyreco

MEETSPACE – Rätt utrymme för att mötas

Dela via:

Glöm talesättet ”ensam är stark” – dagens företag drivs av samarbete. Trender kring innovativt företagssamarbete har visat sig förbättra produktiviteten med så mycket som 30 %, medan forskning av Deloitte visar att 60 % av de anställda är mer innovativa när de samarbetar med kollegor.

Det är inte bara bättre för verksamheten, de anställda har själva ett behov av att samarbeta också. Enligt Kelly Services Inc anger 60 % av Europas anställda att en arbetsmiljö till stor del baserad på samarbete är avgörande för en optimal arbetsplats. Fler och fler verksamheter förstår i allt större utsträckning att samarbete är det enda sättet att arbeta på.

På Staples brukar vi säga ”bättre utrymmen leder till bättre arbete”. Detta är särskilt sant i utrymmen där människor möts och arbetar tillsammans, vi kallar det MEETSPACE.

Flexibilitet är nyckeln till framgång 

Serious man working on his project

Företag idag ser ökade möjligheter till samarbete, och hittar fler och mer flexibla sätt att arbeta på, för sina anställda. I samma Kelly Services-rapport konstaterade forskare att mer än två tredjedelar av europeiska företagsledare var överens om att flexibelt arbete ofta har en avsevärt större ekonomisk påverkan på slutresultatet än att skära ned på företagets driftskostnader.

Man planerar in bekväma utrymmen för kreativa samarbeten i företagets konferenslokaler, där hela arbetsplatsen uppmuntras till spontant bollande av nya idéer. Dessutom investerar man i digitala verktyg och lösningar som gör det möjligt för medarbetare att träffas och arbeta i samma filer, lika enkelt på distans som från rummet intill.

Så oavsett om det sker ansikte mot ansikte eller via olika skärmar – att få till ett bra samarbete är något av det viktigaste ett företag kan göra för att hänga med marknadens halsbrytande tempo. 

Där hjärnor möts

two people drawing on whiteboard

Det fina med samarbete är att det kan ske när som helst och var som helst – lägg bara till människor. Det finns dock många saker som en organisation kan göra för att uppmuntra och optimera samarbetet.

Som företagets självklara MEETSPACE har konferensrummet alltid utgjort centrum för samarbete. Det är fortfarande den plats där anställda och chefer samlas för att hålla presentationer och fatta beslut, men nu förväntar man sig också att konferensrummet ska fungera som arbetsutrymme. Whiteboardtavlor, stora block, väggmonterade tv-apparater och annan telefonkonferensutrustning är alla fantastiska verktyg för att utbyta idéer. Det är självklart att kunna dela skärmar och koppla upp sig med kollegor som jobbar på distans.

Och det är viktigt att komma ihåg att nästan lika mycket arbete sker utanför kontoret som på plats. Enligt data som samlats in av Eurofound arbetar tre av tio anställda över hela Europa först och främst på andra platser än kontoret, till exempel hemifrån, på en kunds kontor, i allmänna och offentliga utrymmen eller i sina bilar. För ge dessa medarbetare ett fungerande virtuellt MEETSPACE är hårdvara som headset och extra batterier för mobiltelefoner lika viktigt som programvara som Skype för företag, Google Docs och Dropbox.

Samarbete är en avgörande faktor

När en anställd väger för- och nackdelar hos en potentiell arbetsgivare tittar man inte bara på lönen eller förmånerna. Man tittar även på arbetsgivarens syn på samarbete. Enligt Kelly Global Workforce Index säger 84 % av Europas anställda att det är viktigt för dem att arbeta för ett innovativt och framåt företag, men bara 14 % håller med om att deras nuvarande arbetsgivare aktivt arbetar för samarbete och integration.

När en anställd värdesätter samarbete och det behovet inte uppfylls är man mer benägen att söka arbete någon annanstans. Företagets syn på samarbete och den investering företaget gör i sina MEETSPACE leder alltså inte bara till bättre prestationer från de anställda, utan attraherar även fler talanger till företaget och sänker kostnaderna för personalavdelningen på samma gång.

Varje MEETSPACE kräver en genomtänkt design, bekväma möbler, rätt förbrukningsmaterial och den senaste tekniken för att hjälpa kollegorna att få ut mesta möjliga av samarbetet. Vi vill hjälpa er att se möjligheterna med att samarbeta på allra bästa sätt.

Få mer inspiration kring MEETSPACE och Staples lösningar för framgångsrika möten.  

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit