Logo

Fyra designförändringar för att ditt mötesrum ska inspirera till samarbete

Dela via:

Samarbete under möten leder till bättre idéer och smartare beslut inom organisationen. Men samarbete är inte alltid så lätt, särskilt om folk känner att deras röster inte hörs.

Med ett väl utformat mötesrum kan du förvandla ditt utrymme till ett som gör samarbete till en prioritet. Dessa förändringar och uppdateringar kan bidra till mer interaktion och fler idéer på varje möte.

1. Skapa en mobilfri zon

Enligt vissa undersökningar tittar vi i genomsnitt på våra telefoner 28 gånger per dag. Denna omedvetna vana kan tränga sig in på möten och sänka produktiviteten och samarbetet samt göra att de som pratar känner att deras idéer inte är meningsfulla eller värda att lyssna på. 

Sätt stopp för den här distraktionen i förväg. Be att alla placerar sina telefoner på en bricka eller i en korg vid dörren när de kommer in. Genom att ta bort frestelsen att titta på telefonen är det mer sannolikt att alla mötesdeltagare förblir fokuserade och aktivt engagerade i konversationen.

2. Få folk att prata och skriva

Hur du inreder och fyller mötesrummet med förbrukningsartiklar kan hjälpa människor att känna sig mer bekväma med att dela med sig av sina idéer. Analogt skrivmaterial uppmuntrar människor att vända sig bort från sina datorskärmar och vara aktivt delaktiga i gruppen.

Från whiteboardtavlor på väggarna till högar med olika stora Post-it® mitt på bordet – ju fler skrivytor, desto bättre. Folk kan skissa eller skriva ner sina idéer snabbt. Och glöm inte skrivredskap! Tänk suddbara märkpennor, färgglada pennor, blyertspennor och permanenta märkpennor. Dessa bör finnas inom räckhåll så att mötesdeltagarna kan börja skriva så fort de känner inspiration.

Staples_Meeting-Room_IN-TEXT.jpg

3. Bejaka runda bord

Fundera på hur ett rektangulärt bord kan belysa maktdynamiken. Folk väljer en sida naturligt. Medlemmarna i ett team dras mot att sitta tillsammans på en sida och skapar automatiskt en ”oss” mot ”dem”-dynamik. Personen med högst befattning sitter troligen vid ena kortändan. Människor som sitter vid ena sidan kan glida in i sidokonversationer, som stänger ute dem som sitter på andra sidan.

För att äkta samarbete ska ske måste alla känna sig lika mycket värda och synliga. Forskning visar att det att sitta vid ett runt bord skapar en större känsla av samhörighet och leder till färre motsättningar. Med ett cirkelformat arrangemang kan alla se varandra. Sidokonversationer är svårare. Det finns inga sidor, vilket uppmuntrar till samarbete mellan teamen. Så fort folk tar sina platser har mötet redan fått en mer samarbetsinriktad start.

Utforska Staples lösningar för kontorsmöbler och hitta det perfekta arrangemanget för ditt mötesrum. 

4. Inför färgklickar

Ett enfärgat mötesutrymme kan kännas oinspirerande. Färgen på inredning och möbler kan ha en inverkan på människors sinnesstämningar. Fundera på att införliva några färgklickar i mötesrummet, genom möbler, väggkonst eller tillbehör. Färg livar inte bara upp utrymmet, utan skulle också kunna leda till bättre mötesresultat. I en studie från University of British Columbia konstaterades effekterna av vissa färger på människors produktivitet. Blått bidrar till att öka människors kreativitet, medan rött bidrar till att förbättra deras uppmärksamhet på detaljer.

Redo att främja samarbetet på hela kontoret? Börja med delade utrymmen såsom mötesrum, så ser du snart de positiva effekterna av att människor arbetar mer tillsammans.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit