Logo Lyreco

Säkerheten först, sen kommer arbetet

Dela via:
  • Staples_article

Arbetsplatstrenderna som förbättrar produktiviteten i företaget

  • Hälsa och säkerhet på arbetsplatsen.
  • Säkerhet för personer och lokaler.
  • Ergonomi.

Vad betyder dessa termer för dig? Just nu tänker du förmodligen något i stil med: Har mitt kontor någon brandvakt? Har jag rätt skyltning för nödutgångarna? Tittar mina anställda upp från sina skärmar tillräckligt ofta? Är min stol i rätt höjd? Det här är helt berättigade tankegångar men det är också de områden som har fått uppmärksamhet sedan kontorslandskap och platstilldelning infördes. Under de senaste åren har det skett en fokusförändring, så om du driver en verksamhet och vill veta vad som driver diskussionen om hälsa och säkerhet på arbetsplatsen 2018 ska du fortsätta läsa….

Psykisk hälsa. Även om du säkert förstår behovet av att ta ledigt för att må bättre när du är fysiskt sjuk – funderar du någonsin över din psykiska hälsa eller dina anställdas psykiska hälsa? En studie från Deloitte belyste att 84 % av de anställda har drabbats av fysiska, psykiska eller beteendemässiga symptom på dålig psykisk hälsa med symtom som depression, vilket leder till ungefär fem missade arbetsdagar och 11,5 dagars minskad produktivitet var tredje månad. Oavsett om du ser till dina anställdas välbefinnande eller ditt företags slutresultat är detta faktum skrämmande! Det kan dock undvikas. Studier har visat att fysisk träning kan förbättra psykiskt välmående och för ett mindre eller medelstort företag behöver det inte kosta så mycket. Undersökningen belyser att minne, psykisk hälsa, kreativitet och koncentration kan förbättras genom lite extra träning – promenera på lunchen, någon?

Utbrändhet hos anställda. Till skillnad från de associerade symptomen och effekterna av dålig psykisk hälsa, orsakas utbrändhet av stress kopplat till en orimlig arbetsbörda och ökad arbetstid. I ett samarbete med Kronos konstaterar Forbes att över en tredjedel av anställda får e-post från ledningen efter arbetstid och nästan 10 % av anställda får e-post under semestern. Även om man kan se att tekniken gör vissa arbetsrelaterade ansvarsområden enklare är det skadligt för balansen mellan arbete och fritid och leder till låg produktivitet, utbrändhet och slutligen en ökad omsättning bland personalen. Att upprätthålla en policy för balans mellan arbete och fritid är ett effektivt och enkelt sätt att säkerställa att dina anställda begränsar sin övertid. Att uppmuntra regelbundna pauser och aktiv kommunikation med andra medarbetare är också bra för att minska stressen under en arbetsdag. Företagets slutresultat påverkas betydligt av de anställdas produktivitet, så det är viktigt att vara uppmärksam på tecknen och aktivt försöka hantera situationen om den skulle uppstå.

Aktiv kommunikation. Tycker du att du behöver be dina anställda att prata mer med varandra? När man arbetar i en tid av internmeddelanden, snabbmeddelanden, e-post och emojis, får man inte glömma att mänsklig interaktion är viktig. En studie utförd av FastCompany fann att samtal mellan medarbetare ökar prestandan med 20 % och Economic Times blottar det faktum att 72 % av anställda som har en bästa vän på jobbet är mer nöjda med sina jobb. Forskare för Harvard Business Review, Mahdi Roghanizad och Vanessa K. Bohns, fann att en konversation ansikte mot ansikte motsvarar trettiofyra e-postmeddelanden. Med tanke på den tid det tar att skriva trettiofyra e-postmeddelanden låter ett kort samtal över en kopp kaffe som lösningen på alla dina problem. Det är också viktigt att tänka på att kontorsutformning spelar en väsentlig roll för kontorskommunikation. Observera att Google och IBM inte bara vill vara trendiga, de vet vilken inverkan arbetsytor har för mänskliga relationer och produktivitet.

Samtidigt som du kanske tror att stora företag har resurser för att ta upp den här kampen relativt enkelt, är det viktigt att inse att oavsett om du driver ett företag, är teamledare eller kontorschef har du den stora fördelen de inte har – du är mycket närmare alla dina anställda än de någonsin kommer att vara. För att åtgärda problem med hälsa och välbefinnande på arbetsplatsen måste du först och främst vara medveten om att de existerar och du måste också förstå att det är relativt enkelt och kostnadseffektivt att införa processer och policyer som skyddar dina anställda. "Säkerheten först, sen kommer arbetet." är mantrat att leva upp till när du vill fylla ditt företag med nöjda och produktiva anställda.

För din hälsa och säkerhet

Läs mer

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit