Logo Lyreco

Hur mycket kostar förfalskning företagare?

Dela via:
  • Safescan

Förfalskningar beräknas årligen att kosta amerikanska företag miljarder, och EG bedömer att förfalskningar har kostat EU minst 500 miljoner € sedan införandet av euron 2002. Att ta emot falska pengar är ett verkligt hot som varje företagare står inför. Det bästa skyddet är en aktiv anti-förfalskningspolicy.

Vilka valutor har mest förfalskningar?
I absoluta tal är den amerikanska dollarn världens mest förfalskade valuta. Procentuellt sett är det brittiska pundet i täten. Euron är också ett utmärkt förfalskningsmål; sedan introduktionen 2002 har mängden förfalskade pengar i omlopp i Europa stadigt ökat varje år.

Hur gör centralbanker för att skydda sedlar mot förfalskning?
Alla förfalskad detektorer är beroende av avancerade säkerhetsfunktioner som centralbankerna medvetet förser sedlarna med. Dessa funktioner börjar med särskilt statspapper, som antingen är en mix av bomull och lin eller, i allt högre grad, polymerbaserat. Därefter utformar centralbankerna varje sedel med ultravioletta, magnetiska, infraröda och holografiska funktioner. Varje sedelsort har också en unik storlek, tjocklek och vikt för att förhindra sedelblekning. Det är nämligen så att förfalskare trycker sedlar av både låg och hög valör på samma sorts papper. 

Vad händer om en centralbank gör ändringar i en sedel?
Centralbankerna arbetar ständigt med att förbättra sedelsäkerheten allteftersom nya tekniker dyker upp. Safescans ledningsgrupp för valuta håller sig i linje med utvecklingen och uppdaterar sin programvara för att upptäcka sedelförfalskning så snart nya sedlar tillkännages. De meddelar när en uppdatering är klar och allt du behöver göra är att installera den med hjälp av USB-porten eller micro SD-kortplats på baksidan av din Safescan-enhet. När nya sedlar tas i bruk, kommer din Safescan detektor vara redo för det.

Hur fungerar Safescan's försfalskningsdetektor?
Safescan erbjuder en rad olika detektorer som kan avslöja sedelförfalskning, lämplig för varje budget och behov. Allt ifrån enkla detektorer som låter dig manuellt kontrollera varje sedels konstruktion (såsom ultraviolett eller magnetiska markeringar) till mer sofistikerade, automatiserad flerpunktsdetektionsteknologi. Alla detektorer är 100 % testade av centralbankerna.

Kan safescans sedelräknare även upptäcka sedelförfalskning?
Safescan erbjuder även ett komplett utbud av mynt-, och sedelräknare. Alla Safescans automatiserade sedelräknare är utrustade att upptäcka sedelförfalskning. Från 1-punktsdetektering upp till flerpunktsdetektionsteknik. Även dessa är 100 % testade av centralbankerna.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit