Logo Lyreco

Det enkla och säkra alternativet till att spika och skruva

Dela via:
  • Tesa

Många små och medelstora företag står inför stora utmaningar med nutidens marknadskrav – marknader som snabbt förändras, växande konkurrens och behovet av medarbetare med hög kompetens gör det tufft för dem. För att trots detta förbli konkurrenskraftig är det direkt avgörande att nyttja sina resurser optimalt. Det handlar även om att erbjuda personalen en arbetsplats där utrymme nyttjas optimalt och som ger ett vänligt och inbjudande intryck. Utformningen av en sådan arbetsplats kan däremot bli en utmaning för många företag. 

Det finns visserligen behov av en praktisk och enkelt utformad kontorslokal, men ofta går det inte att montera objekten som behövs på ett lämpligt sätt. Problemet för många småföretag är nämligen att kontorslokalerna ofta inte ägs, utan hyrs. Många undviker därför att borra och montera eftersom de inte vill göra några skador på hyresobjekten.

Med detta i åtanke blir det tydligt att klassiska fästmöjligheter som att skruva och spika inte längre lever upp till de moderna krav som dagens företag har. För att utforma en modern och flexibel arbetsplats använder sig därför många företag idag av dubbelsidiga limalternativ. Fördelarna är många:

 

Enkel uppsättning

En fördel med limmade fästmöjligheter är naturligtvis den enkla uppsättningen. För att säkert fästa objekt behövs inga förkunskaper, talang eller dyra verktyg. Dessutom finns idag limmade fästmöjligheter som ett alternativ för alla underlag – oavsett om det är tapet, kakel, gips eller sten.

Enkelt att ta bort

Det är ofta lika enkelt att ta bort som att sätta upp. Även om många produkter utlovar säkert och långvarigt fäste, kan man trots detta ta bort dem utan att det blir några rester kvar och ofta även återanvända dem. Här är det viktigt att alltid tänka på att välja rätt produkt för rätt underlag!

Färre fastighetsskador

För hyresobjekt undviker många företag omfattande renoveringsarbeten eftersom väggar snabbt kan ta skada. Särskilt vid arbeten i kök och badrum kan ovana arbetare orsaka stora skador på fastigheten genom att t.ex. borra i rör eller såga av kablar. Det är dessutom alltid förenat med faror att använda elektronisk utrustning i fuktiga lokaler.

Färre personskador

Många användare har stor respekt för tunga verktyg eftersom det snabbt kan bli farligt om man inte är noggrann. Därför skjuter gärna många på monteringsarbeten när de själva måste använda en borrmaskin och hammare. Även för mycket erfarna användare kan det bli farligt att skruva, borra och hamra. Ett för stort självförtroende vid hanteringen av borrmaskiner kan snabbt leda till vårdslöshet, t.ex. låter många bli att använda de nödvändiga skyddsglasögonen och lämpliga kläder. Vida ärmar, kedjor eller långt utsläppt hår kan snabbt trassla in sig i borren och sluta på ett otrevligt sätt.

Mindre damm

Skador och olyckor är inte den enda faran med elverktyg. En indirekt hälsobelastning kan komma att uppstå på grund av damm och en elektrisk borr skapar snabbt en stor mängd damm och smuts när den används. För många användare, som med jämna mellanrum utsätter sig för den här dammbelastningen, kan det ha en enorm påverkan på hälsan. Eventuella konsekvenser på lång sikt som astma eller allergiska reaktioner kan komma att uppstå. Självklart kan inte allt ersättas med ett borrfritt alternativ, men användare bör tänka en gång extra på sin hälsa innan de plockar fram slagborren för att sätta upp den vackra tavlan.  

Dela via:

Continue Reading

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit