Logo

Det enkla och säkra alternativet till att spika och skruva

Dela via:
  • Tesa

Många små och medelstora företag står idag inför stora utmaningar med moderna marknadskrav – marknader som snabbt förändras, växande konkurrens och behovet av medarbetare med hög kompetens gör det tufft för medelstora företag. För att trots detta förbli konkurrenskraftig som litet företag är det avgörande att nyttja sina resurser optimalt. Hit hör också att erbjuda personalen en arbetsplats där utrymme nyttjas optimalt och som ger ett vänligt och inbjudande intryck. Men även utformningen av en sådan arbetsplats kan bli en utmaning för många företag: Det finns visserligen behov av en praktisk och enkelt utformad kontorslokal, men ofta går det inte att montera objekten som behövs på ett lämpligt sätt. Problemet för många småföretag är nämligen att kontorslokalerna ofta inte är köpta utan hyrs. Många företag undviker då att borra och montera eftersom de inte vill göra några skador i hyresobjekten.

Det blir alltså tydligt att klassiska fästmöjligheter som att skruva och spika inte längre lever upp till de moderna krav som dagens företag har. För att utforma en modern och flexibel arbetsplats använder sig därför många företag idag av dubbelsidiga limalternativ. Fördelarna är uppenbara:

Enkel uppsättning utan hjälp av dyra verktyg
Den mest uppenbara fördelen med limmade fästmöjligheter är naturligtvis den enkla uppsättningen. För att säkert fästa objekt behövs inga expertkunskaper, talang, dyra verktyg eller lång inarbetning. Dessutom erbjuder det breda produktspektrumet av limmade fästmöjligheter idag ett alternativ för alla underlag – oavsett om det är tapet, kakel, gips eller sten.

Enkelt att ta bort
Det är ofta lika enkelt att ta bort som att sätta upp. Även om många produkter utlovar säkert och permanent fäste, kan man trots detta ta bort dem utan att det blir några rester kvar och ofta även återanvända dem. Här är det viktigt att alltid tänka på att välja rätt produkt för rätt underlag!

Färre skador
För hyresobjekt undviker många företag ofta arbetsamma renoveringsarbeten eftersom väggar snabbt kan ta skada. Särskilt vid arbeten i kök och på toaletter kan ovana arbetare orsaka göra skador med konsekvenser för lång tid, t.ex. att borra i rör eller kablar. Dessutom är det alltid förenat med faror att använda elektronisk utrustning i fuktiga lokaler.

Mindre skador
Många användare har stor respekt för tunga verktyg och den här rädslan i inte omotiverad: Enbart i Tyskland sker årligen ca. 300 000 olyckor med privata hantverkare. Därför skjuter gärna många användare på monteringsarbeten innan de själva använder borrmaskin och hammare. Även för mycket erfarna användare kan det snabbt bli farligt att skruva, borra och hamra. Ett för stort självförtroende vid hanteringen av borrmaskiner kan snabbt leda till vårdslöshet, t.ex. låter många användare bli att använda de nödvändiga skyddsglasögonen och lämpliga kläder. Vida ärmar, kedjor eller långt, utsläppt hår kan snabbt trassla in sig i borren och sluta på ett otrevligt sätt.

Mindre damm
Men skador och olyckor är inte den enda faran med elverktyg. Förutom faran med direkt fysisk skada finns dessutom en indirekt hälsobelastning på grund av damm. Många av de klassiska fästverktygen skapar en stor mängd damm och smuts när de används. För många användare, som med jämna mellanrum utsätter sig för den här dammbelastningen, kan det ha en enorm påverkan på hälsan med eventuella följder på lång sikt som astma eller allergiska reaktioner. Självklart kan inte allt ersättas med ett borrfritt alternativ – användare bör trots detta anstränga sig att undvika så mycket användning som möjligt för att minska riskerna för hälsan.

Dela via:

Continue Reading

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit