Logo

5 sätt på vilka du (ja, du!) kan förbättra nätsäkerheten

Dela via:
staples

Om en cyberkriminell vill ta sig in i företagets nätverk finns det inget enklare sätt att skapa en säkerhetsöverträdelse än i din byggnad. IT-nätverk är i allmänhet väl skyddade, men du kan vara precis den person en hackare vänder sig till för att få hjälp. "Omöjligt", säger du. "Jag skulle aldrig göra det." Kanske inte medvetet, men du kanske inte inser hur mycket du hjälper någon som försöker ta sig in i företagets nätverk.

Förutsätt inte att hackare alltid har ett utstuderat schema genom att utge sig för att vara en telefon-/nätverkstekniker - ibland är de bara skurkar som utnyttjar andras hjälpsamma natur. Ett säkerhetsbrott inträffar kanske inte alls i form av en avsiktlig attack, utan kan istället vidarebefordras via ett ej hotfullt e-postmeddelande eller ett USB-minne.

Så vad kan den genomsnittliga medarbetaren göra för att minimera risken för cybersäkerhetsbrott?

1. Använd lås och/eller ställ datorn i viloläge när du lämnar ditt skrivbord. Det saktar ned någon som letar efter en möjlighet att ta sig igenom IT-säkerheten genom att hitta en arbetsstation som är inloggad och har lämnats utan bevakning.

2. Låt inte besökare gå runt utan någon som följer med. Många företag tillåter inte besökare i kontorslandskapet, vilket i allmänhet är en god praxis. Även konferensrum kan vara sårbara. Låt inte besökare vistas där själva om nätverkskablar är tillgängliga för anslutning till bärbara datorer.

3. Lämna inte någon som du inte känner och litar på i närheten av ditt skrivbord när du inte är där, oavsett om datorn är låst/i viloläge eller inte. Skadlig programvara eller loggning av tangenttryckningar kan installeras på sekunder när du inte har uppsikt.

4. Sätt dig in i företagets säkerhetsrutiner och -policy - de bör finnas dokumenterade för att alla ska vara medvetna om förebyggande åtgärder. När alla på kontoret förstår behovet av nätsäkerhet går det att förhindra både oavsiktliga och medvetna intrång.

5. Se till att ditt antivirusprogram är uppdaterat. I den här tidsåldern, när man utbyter filer mellan minnesstickor, mobil- och nätverksenheter, är det oerhört viktigt att se till att vare maskin och nätverksnod har en tillräcklig säkerhetsnivå. Det omfattar mer än bara den stationära datorn.

I slutänden kan ingen medarbetare hålla alla skurkar borta, men du kan vidta åtgärder för att göra det svårare för dem att komma åt nätverket från insidan.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit