Logo Lyreco

WORKSPACE – Rätt utrymme för ditt arbete

Dela via:

En genomsnittlig anstäld i Europa tillbringar 40,3 timmar i veckan på jobbet och de allra flesta av de timmarna tillbringas vid samma skrivbord eller arbetsstation. Med tanke på hur mycket tid folk tillbringar på arbetet läggs förvånansvärt lite tid på att tänka på arbetsmiljön.

Från ett skrivbords placering till valet av kontorsmaterial – arbetsmiljön som en medarbetare befinner sig i varje dag har troligtvis inte ändrats sedan den dag de började sitt jobb. Och de har antagligen inte möjlighet att vara särskilt kreativa, förutom om de sätter upp några familjefoton eller kanske en skrivbordskalender – om de ens har ett eget skrivbord! För anställda som tillbringar dagen i andra utrymmen, såsom klassrum, läkarmottagningar eller lagerutrymmen, finns ännu mindre möjligheter att verkligen få det vi på Staples kallar för ett WORKSPACE som är perfekt för dem. 

Även om dessa utrymmen är utformade och utrustade med de bästa intentionerna har alla sin egen personliga stil, saker som ger inspiration och motivation, samt saker som snarare kan skapa oönskad stress. Genom att ge anställda möjlighet att fundera över var och hur de arbetar kan företag ofta öka de anställdas komfort, kreativitet och produktivitet avsevärt. Det är här vi kommer in i bilden.

På Staples brukar vi säga ”bättre utrymmen leder till bättre arbete”. Ingen annanstans stämmer detta så bra som på den plats där arbetet utförs: WORKSPACE.

Tänk fysiskt

Smiling young female entrepreneur working on a laptop at home

WORKSPACE har en betydande inverkan på medarbetarnas välmående och produktivitet. Utseendet, känslan och funktionaliteten hos arbetsplatsens möbler, teknik och förbrukningsmaterial påverkar hur arbetet utförs. Ett genomtänkt, välplanerat och modernt WORKSPACE kan hjälpa till att göra jobbet smidigare och på så sätt öka produktiviteten och välmåendet på jobbet. Omvänt kan ett dåligt utformat och planerat utrymme bromsa upp inspiration och produktivitet hos de anställda.

En studie har visat att även en liten förändring i medarbetarens välmående har en stor inverkan på prestationen. En minskning av välmåendet med 7 % skulle ge 18,6 % högre risk för sömnstörningar, 15 % högre risk för ångest eller depression och 14,6 % högre risk för diabetes.

Var inte som andra arbetsgivare

Young brunette woman using mobile while standing on street and waiting for a bus or taxi

Men det handlar inte bara om det fysiska utrymmet. För ett växande antal arbetare är deras WORKSPACE vid köksbordet två gånger i veckan, ett hotellrum hundratals kilometer från sin chef eller på en kunds kontor. Att ha de senaste tekniska lösningarna för att göra ett flexibelt distansarbete möjligt är ett bra sätt att förbättra arbetsförhållandena för de anställda, oavsett var de arbetar. 

Ett modernt WORKSPACE inte bara är ett krav för att kunna göra ett bra jobb – det är ett krav från sökande vid rekrytering av personal och ett sätt för en arbetsgivare att behålla sina anställda. I en annan studie tittade man på 1 000 kontorsarbetare i Storbritannien för att analysera vilken betydelse friska och glada medarbetare har för produktiviteten. Mer högpresterande företag erbjöd en genomtänkt utformning av WORKSPACE med till exempel höj- och sänkbara skrivbord och personliga skåp. Dessutom sa 48 % av de anställda att arbetsplatsens utformning hade en märkbar effekt på deras beslut kring att stanna hos en arbetsgivare eller inte.

Eftersom arbetsgivare konkurrerar med varandra om arbetskraften måste de göra sina WORKSPACE till något som de anställda fortsätter att värdesätta, oavsett om det gäller utformningen på kontoret eller deras virtuella arbetskapacitet.

Gör ditt WORKSPACE till en vinnare

AdobeStock_103168262.jpeg

Alla är olika. En medarbetare kan föredra en skön skrivbordsstol istället för ett stående skrivbord på sitt kontor med 500 anställda, medan någon annan kan önska sig varmare belysning eller några växter på tandläkarmottagningen de arbetar på. Men alla framgångsrika moderna WORKSPACE delar följande element:

Möbler och design: Varje WORKSPACE kräver möbler där de anställda kan skriva, sitta, förvara sitt förbrukningsmaterial, samarbeta med andra anställda och få avskildhet för sekretess.

Teknik: Varje företag behöver datorer, telefoner, skrivare, kopiatorer och annan teknisk utrustning för att hålla produktiviteten uppe. 

Kontorsmaterial: Pennor, block, kopieringspapper, pärmar, mappar och annat förbrukningsmaterial är avgörande för kommunikation och organisation.

Läs mer om betydelsen av ett bra WORKSPACE och utforska Staples lösningar för att skapa ett utrymme som minimerar stressen och maximerar trivseln.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit