Logo Lyreco

WorkSPACE: Ett nytt sätt att arbeta

Dela via:

Nu när strikta restriktioner och nedstängningar börjar lätta över hela världen måste företagen se till att medarbetarna kan återvända till en säker arbetsplats. Det kommer att krävas att vi anpassar både arbetssätt och våra WorkSPACE för att kunna hålla en säker distans till varandra men det är inte alltid så enkelt. Den nya arbetsplatsen kräver planering och nytänkande. Låt oss guida dig i dina nya WorkSPACE.

Håll distansen

I många år har kontoren varit flexibla med öppna utrymmen som främjar samarbete. Nu när vi ska hålla social distans måste det utrymmet anpassas och till vissa delar skärmas av för att varje medarbetare ska få en säker plats att arbeta på.

”Att komma tillbaka till jobbet handlar inte bara om nya planritningar och checklistor för städning. Medarbetarna måste vara säkra och känna sig bekväma i den nya arbetsplatsmiljön. Det går att lösa med rena och moderna lösningar", säger Ewout Paulusma, European Category Manager på Staples Solutions.

Vi kan guida er genom produkterna som hjälper till att hålla god säkerhet men med en fortsatt god kontakt med kollegor.

Som arbetsgivare behöver man utbilda och informera sina anställda i den beteendeförändring som krävs på den nya, förändrade arbetsplatsen som de har återvänt till. Det går inte längre att knacka en kollega på axeln för att få hjälp. Diskreta men tydliga skyltar och visuella signaler kan visa det rätta avståndet mellan medarbetarna. Genomskinliga avdelare som skärmar av akrylplast på skrivbordet, hängande från taket eller monterade på skärmarna ger en säker miljö utan att hindra sikten.

Att hålla en arbetsyta helt steril är inte realistiskt eller praktiskt genomförbart. Därför är det nödvändigt med regelbunden rengöring. Det är mycket viktigt att justera städningsfrekvensen för att minimera smittorisken. Se även till att ha rengöringsservetter och spray lättillgängliga så att man enkelt själv kan rengöra sitt skrivbord eller sin arbetsyta dagligen. Där man är flera som delar arbetsbord kan det vara bra att tillhandahålla engångsunderlägg i papper till skrivbordet, ett underlägg som kasseras vid arbetspassets slut. Vår erfarenhet är att om varje anställd får ett personligt hygienkit uppfattar det som en positiv överraskning och ger medarbetarna en känsla av kontroll över sitt eget arbetsutrymme.

Välordnade ytor sparar tid och pengar

Noggrann rengöring och välordnade skrivbord kanske låter självklart, men det är bara början. Ledande konsulter inom smarta kontor har länge framhävt fördelarna med en avskalad, modern arbetsplats och anser att välordnade ytor kan hjälpa dig att spara tid och pengar. Men viktigast av allt är förmodligen att en prydlig och välorganiserad arbetsyta underlättar rengöringen och ger färre ytor där smittan kan spridas.

År du nyfiken på om ditt WorkSPACE är rätt utformat för en säkrare arbetsmiljö?

Kontakta oss idag så ser vi över arbetsmiljön tillsammans.

Se sortiment – Plan C

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit