Logo Lyreco

What is good design?

Dela via:
  • Leitz

Vitboken "Work Better By Design", som publicerades av Leitz, nämner 10 principer för bra design, skisserad av den välrenommerade designern Dieter Rams som ledde produktutveckling för Braun på 70-talet.

Enligt hans principer, bra design:

... är nyskapande
... gör en produkt användbar
... är estetisk
... gör en produkt förståelig
... är diskreta
... är ärlig
... är långvarig
... är noggrann till sista detalj
... är miljövänlig
... är så liten design som möjligt

Nina Saller, en designer av xbeyonds, förklarar: "Bara för att en logotyp eller en produkt är mer diskret eller föminskad betyder inte det att det finns mindre design bakom den. Den "mindre är mer" trenden ligger till grund för behovet av visuell brusreducering i mycket komplexa miljöer. Användaren behöver inte se komplexiteten som ligger under ytan.”

Leitz NeXXt häftapparater är ett bra exempel. De är visuellt slående och kommer i flera olika färger. Men den verkliga skillnaden är dold. Med inbyggd Direct Impact Teknologi adresserars det mest negativa som människor upplever vid häftning - dålig, ojämn häftning.  

Efter flera observationer av hur folk använder sin bordshäftare blev det tydligt för konstruktörerna vad som orsakade felen. Över 60 % av personerna använde inte häftapparaten på skrivbordet utan tog den istället i händerna under häftning. Det här sättet att använda häftapparaten - som ursprungligen var avsedd för användning på skrivbordet - orsakade problemet med häftningen. Därför designade Leitz skrivbordshäftaren så att den kunde användas både på skrivbordet och i handen och levererar alltid perfekt resultat och prestanda varje gång.

 

Design på skrivbordet

Design spelar en stor roll i alla aspekter av våra liv och de verktyg och tillbehör vi använder på jobbet är inget undantag. Det finns goda skäl bakom moderna företag som gör kontor mer färgglada och inspirerande. Bra design gör att produkter skapar kreativitet och produktivitet, ökar tillförlitligheten och ger stort värde och tillfredsställelse för användaren. Dessa resultat har bekräftats av en studie av Exeter University: människor i ”designade, berikade miljöer” (växter, bilder) var 17 % mer produktiva än de i ’lean utrymmen’ (nakna och funktionella). De i "individuella  utrymmen" - där människor fick utforma sina egna arbetsplatser var 32% mer produktiva.

Det är en av anledningarna till att Leitz WOW Design serien fortsätter sin framgångshistoria och visar att känslor och självuttryck också hör hemma bland kontorsmaterial. Produkterna inom detta sortiment visar estetisk design, vilket speglar användarens personlighet med kompromisslös kvalitet. Serien innefattar såväl traditionella produkter som moderna tillbehör som laddare och Bluetooth-högtalare, som med tiden har blivit en del av arbetsplatsen.

Framgångsrika företag som omger sig med god design förstår också att de har en viktig intern kund, nämligen medarbetaren. Det handlar inte längre om att gå till en plats där du utför ditt arbete; Det handlar om att trivas i det utrymme du arbetar i, det handlar om att vara i ett utrymme som hjälper dig att uppnå mer.

Utrustning & Design: Ser snygg ut och varar längre.

Ny teknik, nya möjligheter och nya sätt att designa har gjort det möjligt för företag att tillverka produkter som är bättre än någonsin tidigare. När du köper en ny produkt från Leitz så investerar du inte bara i något som ser snyggt ut utan även i något som är hållbart och fungerar perfekt och länge. Det sparar pengar på lång sikt.

Begreppet Total Cost of Ownership (TCO) är notoriskt känt för upphandlingschefer på många områden. Forskning från Vocatus som beställts av Leitz uppvisade betydande skillnader i prestanda mellan basic- och märkesvaror, vilket som avsevärt kompenserar premie som betalats vid köptillfället. Till exempel för Leitz häftapparat var besparingen ca 1900, - (€197) under produktens livstid.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit