Logo Lyreco

Ta vara på din och dina anställdas energi efter semestern – och få mer gjort på arbetet

Dela via:

Trots att nästan allting annat som gäller arbetsmönster har förändrats under de senaste decennierna är en sak som är konstant den sommarsemester som de flesta anställda tar. För dem är det en chans att koppla av, umgås, göra vad de vill och hela glömma 9-5 livet.

När det är dags att börja jobba igen bör de vara fyllda till brädden med energi och redo att starta ett helt nytt kapitel i arbetslivet. Åtminstone i teorin.

För en arbetsgivare detta är ett perfekt tillfälle att använda denna energi för att förbättra stämningen – och produktiviteten – på hela kontoret, och ett av de mest effektiva sätten att göra det är föregå med gott exempel. Här är fem sätt att använda en återkomst från semestern till att kickstarta en spännande ny fas på jobbet.

Resor, strand, vatten, havet, ocean, sommar, vuxen, seashore, avkoppling, fritid, semester, människor, en, sand, man, Utomhus, dator, Kvinna, rekreation, laptop

Gör en rejäl upprensning

Ett bra sätt att smidigt komma in i rutinerna igen är att rensa upp ordentligt på skrivbordet, och inte bara på ytan utan även i alla lådor och arkivskåp du använder. Det finns förmodligen många dokument som du inte behöver längre och det bästa stället för dem är dokumentförstöraren.

 

Skapa ordning och reda

Naturligtvis finns det även många saker du behöver behålla och när du kommer tillbaka till jobbet är det ett perfekt tillfälle att rationalisera ditt sätt att arkivera dem. Varför inte förvara dokumenten i färgglada pärmar för att återspegla den soliga stämningen efter semestern? Eller kanske några ljusa och fina brevkorgar för att förvara alla dokument du behöver ha mer lättåtkomliga?

 

Planera de kommande veckorna

När du har rensat skrivbordet från skräp är det dags att ta en titt på kalendern och se vad som är på gång inom de närmaste veckorna. Det här är också en perfekt tillfälle att börja prioritera din tid och skilja det som är viktigt från det som är mindre betydelsefullt. Post-it-lappar i olika färger kan vara det perfekta sättet att ordna denna information med hjälp av olika färger som visar olika prioritetsnivåer.

 

Gå igenom dina meddelanden

Risken finns att din e-postinkorg kommer att vara fylld till brädden när du kommer tillbaka till jobbet, och din första impuls kan vara börja arbeta dig igenom meddelandena i kronologisk ordning. Men det är förmodligen ett betydligt mer effektivt sätt att använda din tid om du hanterar dem antingen efter avsändare eller efter det ämnesområde de berör. Genom att vara mer fokuserad kan du också hantera dem på ett effektivare sätt.

 

Ta upp kontakten med kollegorna igen 

Mitt i all denna aktivitet ska du komma ihåg att det är svårt att gå direkt från semesterns totala avkoppling till den hetsiga arbetsmiljön. Så för att skapa mer av en mjuklandning kan du ta dig tid att äta lunch och även bjuda in en kollega eller två att göra dig sällskap så att ni kan gå igenom hur arbetet ska prioriteras medan ni äter. 

Att gå tillbaka till jobbet efter semestern behöver inte vara skrämmande – att du kommer tillbaka utvilad och fräsch innebär att du och dina medarbetare smidigt kan återgå till arbetsrutinerna igen, redo att ta er an alla utmaningar.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit