Logo Lyreco

Små saker du kan göra för att öka effektiviteten på jobbet

Dela via:

Oavsett vilken bransch du arbetar i är stress nästan oundvikligt då och då. Det gäller alla, vare sig det är bråttom att nå en deadline, kampen om att vinna nya kunder eller att du helt enkelt måste ta dig igenom ett berg av arbetsuppgifter under arbetsveckan. Att bli mer effektiv kan hjälpa dig minska denna stress, och därför har vi sammanställt några saker som du och dina anställda kan göra för att skapa en mer effektiv kontorsmiljö.

tabell, inomhus, möbler, samtida, ingen person, rum, familjen, skrivbord, inuti, business, papper, stol, office, trä, hus, moderna, Lägenhet, laptop, tom, stol

Få bättre ordning

En belamrad och rörig miljö blir automatiskt en mer stressande plats. Så om du har diverse mappar, lådor och dokument som täcker alla tillgängliga ytor uppstår en känsla av kaos och specifik information blir svårare att hitta.

Börja med att göra en noggrann genomgång av vilka dokument du sparar och använd kontorets dokumentförstörare för att förstöra allt som inte du inte behöver ha i pappersformat. Investera sedan i ett nytt arkiverings- och lagringssystem så får du mycket bättre ordning. Kom ihåg att tänka på hur dessa arkiveringsprodukter kommer att få kontorsmiljön att se ut, eftersom du har också möjlighet att personanpassa ditt utrymme så att det blir trevligare att arbeta i.

Du kan hjälpa dina kollegor att hålla sina egna arbetesstationer prydligare och lättare att arbeta i genom att tillhandahålla snygga kontorstillbehör som pappersfack från CEP Pro Gloss, och andra färgglada mappar och pärmar.

Se till att rätt verktyg finns till hands

Tid som ägnas åt att söka efter en penna, papper eller ett anteckningsblock är inte bara frustrerande, utan också mycket ineffektivt. Ge därför någon ansvar för att se till att kontorsmaterialskåpet alltid är fyllt med papper, pennor och bläck.

Att använda papper och pennor av god kvalitet är också mer tillfredsställande för de anställda – och om du också kan investera i en del personligt kontorsmaterial åt dem skulle också det kunna hjälpa dem att känna att deras bidrag är mer värdefullt.

Att ha en välfyllt förråd av mindre, men ändå viktiga saker som till exempel post-it-lappar är också betydelsefullt om du verkligen försöker maximera effektiviteten.

Organisera om kontoret

Kontorets layout kan också påverka effektiviteten. Att helt enkelt placera medarbetare som regelbundet samarbetar nära varandra kan vara ett enkelt sätt att göra arbetsflödet smidigare för alla. Det har också bevisats att en ljusare och mer luftig miljö kan förbättra de anställdas humör och öka produktiviteten – så se till att alla persienner är helt uppdragna under dagen.

Små saker, stora resultat

Även till synes obetydliga saker, som att erbjuda gratis kaffe, te eller frukt för anställda kan verkligen höja arbetsmoralen och visa att du bryr dig om deras välbefinnande.  

Så är det inte dags att du lägger ned lite möda på att göra ditt kontor till en effektivare arbetsplats, särskilt som det är en investering som kommer att ge utdelning nästan direkt?

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit