Logo Lyreco

Se varför färger kan göra dig mer effektiv på jobbet

Dela via:
  • Exacompta

Kontor som går i grått, beige och vitt kan leda till en känsla av tristess och depression, särskilt hos kvinnor. Färger kan alltså ha en stor påverkan på ditt humör och samtidigt ha en betydande effekt på din produktivitet – såväl i negativ som i positiv riktning. Färglösa miljöer i vitt och svart är inte levande och kan därför undertrycka produktiviteten. Det kan till och med gå så långt att det ökar risken för utbrändhet med 25 procent.

Nedan har vi listat hur olika färger omedvetet påverkar beslutsfattande, produktivitet, lycka, kreativitet och kommunikation.

 

RÖD

Varma färger är väldigt stimulerande och röd är färgen nummer ett för att öka produktiviteten! Om du sprider ut små röda färgklickar på kontoret, till exempel genom att måla en vägg i rött eller köpa röda arkivmappar aktiveras den vänstra hjärnhalvan och skapar därmed en energialstrande miljö.

 

GUL OCH ORANGE

Gula miljöer skapar en känsla av lycka, ökar självkänslan och främjar till och med beslutsfattande. Om du behöver fatta viktiga och svåra besluta ska du försöka isolera dig på ett neutralt kontor och använda dokumentmappar i gula färger.

Orange står för kommunikation och lycka. Tillbehör eller accessoarer i orange, till exempel möbler eller pärmar, är perfekt för att välkomna besökare i receptionen.

 

BLÅ

Om du behöver vara kreativ eller jobbar som forskare, arkitekt eller formgivare ska du fokusera på blå arkivmappar eftersom kreativiteten aktiveras av den blåa färgen. Blå har en lugnande effekt och hjälper dig att komma på de bästa idéerna. Blå måste emellertid kombineras med andra färger som röd, limegrön eller rosa. För mycket blått kan faktiskt också ha en avtrubbande effekt!

 

GRÖN

Grön har alltid varit den lugnande färgen. Grönt främjar koncentrationen. Det är också den perfekta färgen för läsning! Så samla gärna viktiga dokument som du vill att andra ska läsa i en grön sorteringsmapp.

 

ROSA OCH LILA

Rosa främjar positiva känslor, håller dig lugn och minskar stressen. Lila förbättrar också produktiviteten.

 

Hur färger påverkar oss sker förmodligen helt omedvetet men i mycket större utsträckning än vi tror. Tänk på det när du väljer möbler och arkivmappar! Om du är noggrann med vilka färger du väljer för din dokumenthantering och vill dra största möjliga nytta av vad färgerna kan ge dig kommer Exacompta's hårdglaserade, marmorerade sorteringsmappar bidra till att öka din effektivitet och hjälpa dig att nå dina mål i en miljö som du gärna arbetar i.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit