Logo

Office Essentials – Kontorets behov

Dela via:
  • Legamaster

När nu ledigheterna är över återgår vi så sakta till de dagliga rutinerna på kontoret. För att kunna skapa en hemtrevlig miljö på kontoret är det mycket viktigt att vi känner oss bekväma och väl tillrätta i kontorsmiljön. Allt fler företag lägger stor möda på att skapa ett bättre välbefinnande för sina anställda. Vissa gör drastiska förändringar i avsikt att skapa ett ” Eudaimonia” medan andra försöker skapa trivsel i mindre skala. I vilket fall är det en trend som leder till hälsosammare och gladare anställda. I fallstudien “Hur man skapar och främjar en trivsam arbetsplats” (“How to create and promote a healthy workplace”) av Staples Business Advantage drar man slutsatsen att det kan ske genom att lägga vikten på trivselfrämjande åtgärder.


Men vad är det som krävs för att skapa en trivsam kontorsmiljö? Det finns inget rätt eller fel sätt för att skapa trivsel på arbetsplatsen. Varje organisation bör välja sin egen väg ur sina anställdas perspektiv och det behöver inte ens vara särskilt komplicerat. Enbart genom att lägga till vissa inventarier till arbetsmiljön eller använda en viss produkt för att göra en process enklare kan man förbättra personalen välmående. Nedan följer några exempel på småskaliga insatser:

Fikarummet eller rastplatsen är en viktig del i vår kontorsmiljö eftersom det är där personalen träffas för att koppla av, ladda om batterierna och återfå energin. I en Infographics som tagits fram av Staples Advantage uttrycks det att en anslagstavla är en av de åtta saker som inte får saknas i ett pausrum. Detta eftersom det är dem bekvämaste platsen i ett företag, som gjord för att dela med sig av nya affärsinitiativ, gemensamma händelser osv. I en aktiv kontorsmiljö är en tålig whiteboardtavla nödvändig för att kunna manifestera dessa idéer eller dela information. Särskilt användbar för långvarigt, intensivt användande är Legamasters modell Professional som är en vändbar whiteboardtavla av hög kvalitet, med en reptålig emaljerad yta som kan hantera alla kraftfulla idéer som ett starkt team kan producera. Med dubbelt så mycket skrivyta som en väggmonterad tavla kan du dubblera ytan på din informationstavla. Därtill är den flyttbar, du kan alltså bokstavligen ta med dig idéerna till vilket rum eller mötesutrymme som helst inom organisationen. Om du sedan kombinerar tavlan med Magic-Chart Notes och Legamasters uppdelningsband ( tejp ) förvandlar du lätt den vändbara tavlan till en Scrumtavla för gemensam projekthantering.

Enligt fallstudien är det inte bara kontorsmöblerna och -utrustningen som främjar trivseln på arbetsplatsen utan även hur rena arbetsverktygen är. Att få möjlighet att arbeta i välstädad miljö främjar kreativiteten hos personalen. Gör rent och goda idéer dyker upp; på väg till din whiteboardtavla med dessa vill du kunna sätta igång direkt. Med ett rengöringskitt från Legamaster har du allting på plats för att enkelt göra rent tavlan utan att störa idéerna du har i huvudet. Det är nödvändigt att alla värdefulla tankar når whiteboardtavlan för att budskapet ska nå medlemmarna i ditt team. Dessutom gör den magnetiska tillbehörshållaren det enkelt att hänga rengöringskittet på tavlan så att du kan fokusera på din presentation genom tillgång till en ren, oskriven whiteboardtavla.

Eftersom varje kontor är en unik miljö kräver varje situation olika lösningar. Med ett sortiment omfattande mer än 1 000 kontorsprodukter, från whiteboardtillbehör till kompletta interaktiva pekskärmar kan Legamaster erbjuda lösningar för ett brett spektrum av kontorsmiljöer.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit