Logo

KRAFTEN I MOTIVATION

Dela via:
  • Post-it

"Idéer. Alla har dem. Du har antagligen redan fått flera stycken idag. Men den verkliga utmaningen är att utveckla idén till något konkret, särskilt med tanke på hur snabbt utvecklingen går idag. Hur många gånger har en bra idé slunkit genom fingrarna för att du har saknat tid eller koncentration?

Post-it®-produkter har verkat för kreativitet i 35 år. Våra produkter hjälper dig att förverkliga dina idéer för både små och stora projekt.

Låt oss ge några exempel på hur vi kan hjälpa dig att gå från tanke till handling.

Skriv ner det
Idéer försvinner ofta på ett ögonblick. Det kan vara en kamp mot klockan att få en ner en tanke på pappret.

Det krävs mer koncentration och klarhet att skriva ner en idé eller ett mål än att bara tänka på det. Studier har visat att vi är 42 % mer benägna att förverkliga en idé om vi skriver ned den.* Så du behöver en snabb, enkel och tillförlitlig metod.

Post-it® Notes är perfekta för att snabbt skriva ner en idé eller ett meddelande. De finns i en mängd olika former och storlekar så att du enkelt kan skriva ner något, oavsett om det är en kort anteckning eller ett helt manifest. Och eftersom det går att fästa dem på olika ytor kan du sätta dem där du alltid ser dem. Det är trots allt lättare att tro på det man ser.

Brainstorming
Något av det viktigaste du kan göra för att hålla motivationen uppe är att dela din idé med andra. Och finns det något bättre sätt att samarbeta än att brainstorma? Nya perspektiv kan förvandla en bra idé till en suverän sådan.

Med Post-it®- blädderblock kan flera personer skriva ned idéer på ett enda stort pappersark. Omedelbar feedback. En positiv miljö som uppmuntrar till samarbete innebär att alla kan göra sin röst hörd och komma fram till nya lösningar.

Vill du göra något alldeles extra? Använd Agile/Scrum-modellen. Modellen går ut på att en idé eller ett projekt delas upp i ett antal moduler som ska testas. Samla en liten grupp med viktiga projektmedlemmar som ska träffas regelbundet. Sedan skapar du olika rubriker med hjälp av olika Post-it®-lappar: Funktioner, Att göra, Pågående, För verifiering och Klart.

Varje medlem i gruppen tar hand om en egen funktion. Allt eftersom idén eller projektet utvecklas kan de flytta sina Post-it®-lappar genom varje steg tills den når kolumnen Klart. Enkelt!

Visualisering
Visualisering fungerar väldigt bra för att öka motivationen. Det kan vara ett fantastiskt hjälpmedel när du göra en idé till verklighet.

Att illustrera din idé kan hjälpa den att cementeras. Bilder, skisser och former är alla användbara verktyg om du vill hålla dig fokuserad.

Med Post-it®-lappar kan du få en bild av det du har i huvudet, oavsett om du utvecklar en ny process med hjälp av färgkodning eller skissar på en idé med kreativa teckningar.

Positiv förstärkning
Det finns tillfällen då vi alla behöver lite uppmuntran. Antingen från oss själva eller andra. Det är lätt att fokusera för mycket på små detaljer och glömma bort helhetsbilden.

Med Post-it®-lappar kan du sätta fast ett motiverande citat eller vänligt meddelande nästan överallt. De inspirerande orden kan vara en värdefull påminnelse om att vårt arbete har mening och värde.

Att förverkliga en idé än en rolig och dynamisk process. Det kommer alltid att gå upp och ner; du kan få uppleva oväntade segrar och oförutsedda komplikationer. Det kan vara en utmaning att hålla motivationen uppe.

Men om du använder några av de här enkla teknikerna är chansen stor att du håller dig på rätt spår och verkligen genomför din idé. Och det är värt det. Upplevelsen av att se en idé gå från fantasi till verklighet är ett bevis på att vi kan ha en stor inverkan på världen runt omkring oss.

Post-it®-produkter är perfekta verktyg för att hålla motivationen uppe. Du kan dela med dig av dem, flytta på dem och sätta fast dem överallt för att få ut ditt budskap i världen.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit