Logo

Hur kan färger göra dig mer effektiv på jobbet?

Dela via:
  • Exacompta

En aktuell undersökning från University of Texas visade att kontor som går i grått, beige och vitt gav upphov till känslor av tristess och depression, särskilt hos kvinnor.

Liknande vetenskapliga studier har visat att färger inte bara kan ändra vårt humör, utan att de också har en betydande effekt på vår produktivitet – såväl i negativ som i positiv riktning. Färglösa miljöer i vitt och svart är inte levande och hämmar därför produktiviteten. De ökar till och med risken för utbrändhet med 25 procent.

Upptäck hur färger omedvetet påverkar beslutsfattande, produktivitet, lycka, kreativitet eller kommunikation.

RÖD
Varma färger är väldigt stimulerande. Röd är färgen nummer ett för att öka produktiviteten!

Om du sprider ut små röda färgklickar på kontoret, till exempel genom att måla en vägg i rött eller köpa röda arkivmappar aktiveras den vänstra hjärnhalvan och skapar därmed en energialstrande miljö.

GUL OCH ORANGE
Gula miljöer skapar en känsla av lycka, ökar självkänslan och befrämjar till och med beslutsfattande. Om du behöver fatta viktiga eller svåra besluta ska du försöka isolera dig på ett neutralt kontor och använda dokumentmappar i gula färger.

Orange står för kommunikation och lycka. Tillbehör eller accessoarer i orange, till exempel möbler eller pärmar, är perfekt för att välkomna besökare i receptionen.

BLÅ
Om du behöver vara kreativ och är forskare, arkitekt eller formgivare ska du fokusera på blå arkivmappar eftersom kreativiteten aktiveras av den blåa färgen (vår högra hjärnhalva). Blå har en lugnande effekt och hjälper dig att komma på de bästa idéerna.

Blå måste emellertid kombineras med andra färger som röd, limegrön eller rosa. För mycket blått kan faktiskt också ha en avtrubbande effekt!

GRÖN
Grön har alltid varit den lugnande färgen. Grönt främjar koncentrationen (aktiverar båda hjärnhalvorna samtidigt). Det är också den perfekta färgen för läsning! Så samla gärna viktiga dokument som du vill att andra ska läsa i en grön sorteringsmapp.

ROSA OCH LILA
Rosa främjar positiva känslor, håller dig lugn och minskar stressen. Lila förbättrar också produktiviteten.

Hur färger påverkar oss sker förmodligen helt omedvetet men säkert i mycket större utsträckning än vi tror. Så tänk på det när du väljer möbler och arkivmappar!

Om du är noggrann med vilka färger du väljer för din dokumenthantering och drar största möjliga nytta av vad färgerna kan ge dig kommer Exacompta hårdglaserade, marmorerade presspan sorteringsmappar utan tvekan bidra till att öka din effektivitet och hjälpa dig att nå dina mål i en miljö som du gärna arbetar i.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit