Logo Lyreco

5 tips som ökar produktiviteten efter jullovet

Dela via:
Staples_article

I januari är det återigen dags att plundra granen, plocka ned julgranspyntet och börja jobba igen. För många är detta en upplyftande tid och många känner sig mer utvilade än någonsin. Det långa lovet i kombination med ett sprillans nytt år kan till och med inge en känsla av inspiration och entusiasm, kalla januarimorgnar till trots. Men hur omvandlar man bäst denna nyfunna entusiasm och inspiration till ökad produktivitet på jobbet? Vi har sammanställt 5 praktiska tips.

1. Uppmuntra tydliga, uppnåeliga mål
Att sätta hårdare press på de anställda och begära att de ska jobba övertid ger inte ökad produktivitet. Stressade, trötta medarbetare blir kontraproduktiva. Uppmuntra i stället de anställda att sammanställa en lista över tydliga mål med fastställda tidsramar. Dessa ”nyårslöften” ger de anställda en stabil grund att stå på och konkreta mål att arbeta mot.

2. Förse kontoret med nödvändiga hjälpmedel
Börja det nya året med att investera i kontorshjälpmedel som gör det enklare att arbeta effektivt. Fyll på med skrivmaterial, anteckningsböcker, kalendrar, smidiga arkiveringssystem och andra vardagsprodukter som notislappar och saxar. Genom att helt enkelt förse kontoret med de hjälpmedel som behövs för bättre planering och ökad effektivitet, så ökar ni även arbetsmoralen och produktiviteten.

3. Värdesätt och fira framgångar
Studier visar att uppskattning för ett väl utfört jobb skapar en positiv känsla bland medarbetarna, vilket i sin tur ökar produktiviteten. Men på samma sätt kan duktiga medarbetare som förbises tappa motivationen och viljan att göra ett bra jobb. Uppmuntra företaget och de anställda att värdesätta och belöna framgångarna. Ett prov på uppskattning behöver inte vara krångligare än ett ”bra jobbat”, eller varför inte införa ett system där man utnämner ”Månadens medarbetare”? Ni har allt att vinna oavsett metod.

4. Kontrollera att utrustningen fungerar smidigt
Det finns inget mer irriterande än en kopieringsapparat som krånglar när den behövs som mest. Och ingen vill väl avbryta en produktiv arbetsdag för att försöka få ordning på en skrivare som inte fungerar. Fira in det nya året med en ordentlig kontorsinventering för att säkerställa att all utrustning fungerar som den ska. Behöver ni en ny dokumentförstörare, skrivare eller fax? Vänta inte tills det är för sent! Det kan också vara en god idé att ta en titt på arbetsmiljön ur ett bredare perspektiv för att se om annan utrustning också skulle behöva bytas ut. Behöver ni kanske ny köksutrustning, nya förvaringslösningar eller bättre belysning? Ny, mer effektiv utrustning kan ge medarbetarna ny motivation när de kommer tillbaka efter ledigheten.

5. En nypa inspiration
Många kontor och arbetslokaler hålls med avsikt stilrena och avskalade, med så få distraktionsmoment som möjligt, och då behövs det inte mycket för att göra en positiv skillnad! Djuplodande studier påvisar att stilren inredning och neutrala färger inte nödvändigtvis främjar produktiviteten. Liva upp kontoret med strategiskt placerade färgklickar, några tavlor eller fotografier! En stimulerande arbetsplats gör medarbetarna gladare, vilket i sin tur ökar produktiviteten.

Börja det nya året med att skapa rätt miljö med rätt utrustning, och bädda på så sätt för framgång året ut! Lägg lite tid på att göra allt rätt från början – det kommer att löna sig i längden.

Dela via:

Continue Reading

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit