Logo Lyreco

Förbättrar kaffe verksamheten?

Dela via:
  • Staples_article

Det verkar som att det är bra för verksamheten att dricka kaffe och att det hjälper de anställda att förbli alerta, fokuserade och till och med förbättrar deras hälsa. Ett regelbundet intag av kaffe kan i sin tur göra företaget starkare. 

De positiva effekterna av kaffe är välkända bland dem som dricker det varje dag. Från den första klunken på morgonen till en uppiggande kopp mitt på dagen, gott kaffe håller hjärnan igång och förbättrar minne, beslutsfattande och uthållighet. Kanske är det därför en kopp kvalitetskaffe är en sådan lockande arbetsförmån för anställda i alla typer av branscher. Det kan också förklara varför så många arbetsgivare ser till att det alltid finns tillgång till kaffe när energin börjar dala.

Forskning från Honest Coffees visar att de som dricker två eller flera koppar om dagen är 20 % mer benägna att stanna en timme längre på arbetet jämfört med 8,5 % av dem som inte dricker kaffe. Samma forskning visar även att 16 % av kaffedrickarna kände sig mer fokuserade när de druckit drycken. 

I dag, oavsett om det är gott bryggkaffe, rättvisemärkt certifierat kaffe, kapselkaffe från specialutrustning eller förfinat organiskt kaffe, har varje arbetsplats sitt eget favoritsätt att dricka det. Och i likhet med ergonomiska stolar, toppmodern teknik och maskin för mineralvatten har kaffe blivit en modern tillgång på kontoret som vi helt enkelt inte kan leva utan. Men exakt hur ger det härliga kaffet fördelar för verksamheten och kan den ökade vinsten vara en av de mindre kända biverkningarna med kaffe?

Ett av de tydligaste sätten som gör att kostnadsfritt, välsmakande kaffe är bra för verksamheten är att det helt enkelt ökar arbetsviljan. Att tillhandahålla en regelbunden tillgång på kaffe kan jämställas med att erbjuda personalen flextid eller påkostade julfester – det talar om för dem att de är värdesatta. Det är ett litet sätt att låta dem veta att deras insats är viktig och att du vill tillgodose deras behov.

Man skulle också kunna hävda att du genom att tillhandahålla kaffe till dina anställda när de behöver det, bryr dig om deras hälsa. Några av de hälsofördelar som hänger ihop med kaffe sägs inkludera skydd mot Parkinsons sjukdom och en lägre risk för Alzheimers. Dessutom har kaffedrickare som unnar sig tre till fem koppar varje dag visat sig ha en lägre risk för hjärt- och kärlsjukdomar än sina icke-kaffedrickande kolleger och vänner. Den mentala hälsan förbättras också av tillskottet av kaffe och en tio år lång studie av nästan 90 000 kvinnliga sjuksköterskor visade att förekomsten av depression minskade bland dem som drack kaffe regelbundet. 

Regional kaffekonsumtion per capita, mätt i koppar per dag, enligt euromonitor.com

En ännu mindre känd hälsofördel med att dricka kaffe är att det ger en liten dos av dagliga fibrer till kroppen, vilket är viktigt för ett hälsosamt, välfungerande matsmältningssystem. Som ett gruppincitament kan är det möjligt att de här hälsobringande egenskaperna hos kaffe även kan medföra ett lägre antal sjukskrivningar och att de anställda blir mer tillfredställda och mer produktiva.

Förutom de här imponerande hälsofördelarna har det visat sig i akademiska studier att koffein dramatiskt förbättrar minnet, vilket i sig bara kan vara goda nyheter för en arbetsgivare. I en undersökning av det här ämnet rekryterades 160 studenter som inte drack kaffe och som ombads att studera ett urval av bilder. Efter att ha tittat på bilderna fick deltagarna antingen en tablett som innehöll 200 mg koffein (runt den mängd man får i sig i en vanlig kopp kaffe), eller ett placebo-piller. Följande dag fick studenterna en ny uppsättning bilder att titta på, varav några de sett tidigare och några som var nya, men liknade de ursprungliga. De ombads att identifiera de bilder de redan hade sett. Studiens upphovsmän fann att de deltagare som hade fått koffein var mer benägna att skilja korrekt mellan bilderna som var nya och dem som var samma som dagen innan

Allt som allt verkar det som om det finns betydande och omfattande fördelar med att erbjuda ditt team några extra koppar kaffe för att hjälpa dem att ta sig igenom arbetsdagen. Även om det kan verka obetydligt, kan koffein vara en utmärkt vitamininjektion för din verksamhet. Kaffe stärker arbetsmoralen, förbättrar hälsan och hjälper hela teamet att arbeta till sin fulla potential varje dag.

Se mer i vårt avsnitt Kök & Servering, där du kan hitta hela vårt sortiment för personalrummet och matsalen samt se våra aktuella erbjudanden, här får du allt du behöver för att erbjuda den bästa möjliga fikapausen. Du kan också ladda ner vår tidsskrift Vantage point för att läsa fler tips om hur du håller din personal positiv och produktiv.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit