Logo Lyreco

BreakSPACE: Ett nytt sätt att ta en paus och hämta energi

Dela via:

Minimera fysisk kontakt, undvik rusningstid och försök att vidröra så lite som möjligt – plötsligt har lunchpausen på kontoret blivit en blek kopia på hur det en gång var. Men ett väl fungerande BreakSPACE är viktigt för medarbetarnas välmående och hälsa och det är upp till varje arbetsgivare att skapa en säker miljö där man i lugn och ro kan hämta ny energi.

Nya rengöringsrutiner i bekämpning av gemensamma bakteriehärdar

Kontorets kaffemaskin som används flitigt på svenska arbetsplatser samlar många bakterier, se till att rengöra touchskärmar, knappar och områden som vi alla fingrar på ofta. Gör en rutin där ni hjälps åt att torka av med desinfektionsmedel flera gånger under arbetsdagen och sätt upp lappar som påminner om vikten av att hålla rent. En lapp med ”Din mamma jobbar inte här” kanske hör till det förflutna, nu har vi nog alla förstått vikten av att vi alla tillsammans hjälps åt att hålla ordning och inte minst RENT omkring oss.

Oavsett om du har ett litet eller större utrymme för fika och lunch så är det såklart  lika viktigt med rengöringsrutinerna. Strikta rutiner för städning som utförs mer regelbundet av egna medarbetare eller städpersonal. Se till att alltid ha handrengöring, handdesinfektion, rengöringsmedel och torkdukar lättillgängliga för alla besökare.

Flöden av människor och begränsat antal samtidigt i lokalen

Om ni har ett litet utrymme för ert BreakSPACE kan man behöva begränsa hur många som kan fika eller äta lunch där samtidigt. Försök att dela upp arbetslaget och sätt upp skyltar som bestämmer hur många personer som får vara tillsammans i lokalen. En personlig kaffekopp kan vara något för lunchrummet, på Staples har alla en egen kaffemugg med sitt namn på.

I större utrymmen där det kommer många för att äta kan man behöva styra upp hela  flödet av människor. Pilar i golvet visar vilket håll du ska gå genom lokalen och golvklistermärken visar hur nära du får stå kollegan i restaurangkön.

Skyddsskärmar vid kassan kan minska spridningen av virus mellan besökare och köks- och kassapersonal. Stolöverdrag eller dekaler på borden markerar tydligt vilka platser som är tillgängliga för att hålla säker distans till varandra. Skyddsskärmar på bord kan förhindra spridning av mikroorganismer.

Se till att ha rengöringsmedel för avtorkning av bord, möjlighet till handtvätt och handdesinfektion för alla besökare. Placera gärna en beröringsfri dispenser med handrengöring vid alla in- och utgångar för bästa hygien.

Tänk på att förse ditt BreakSPACE med välkända rengörings- och desinficerings produkter eftersom inte alla produkter fungerar på samma sätt. Microfiberdukar är till exempel ett utmärkt val för snabb och metodisk rengöring av fikarumsytor

När det gäller korskontaminering bör man vara särskilt uppmärksam på alla ytor av rostfritt stål, som är populära inom cateringbranschen, eftersom forskning har visat att bakterier kan överleva där under långa perioder.

Prioritera medarbetares hälsa och välbefinnande

Det är viktigt för alla medarbetare att kunna ta rast och hämta ny kraft. Regelbunden paus från skrivbordet eller arbetsplatsen ger vinster både för den personliga hälsan och effektiviteten på arbetet. Därför är det av yttersta vikt att rusningstimmen i lunchrummet hanteras på ett smart sätt. Utveckling pågår redan av appar med vilka du ska kunna förbeställa din måltid och hålla din plats i lunchrumskön även om du inte fysiskt är på plats. Vi får se vilka innovationer som kommer härnäst.

Viss lunchbuffé och kakfat med muffins på kassadisken kanske kommer att få ersättas med förpaketerade måltider. Istället för att eliminera viss mat bör arbetsgivare hitta säkrare sätt att förbereda och servera dem. Så om förpaketerade måltider är själva sinnebilden för det nya normaltillståndet, innebär det att nybakade muffins fortfarande kommer att finnas, förutsatt att kocken följer hygienrutinerna och att muffinsen förpackas individuellt.

Vill du veta mer om vilka åtgärder du kan vidta för att hantera flödet i ditt BreakSPACE? Utforska möjligheterna, kontakta oss idag så berättar vi mer.

Se sortiment – Plan C

https://www.staplesadvantage.co.uk/get-inspired/food-and-breakroom/the-power-of-breakspace/

http://www.mkda.com/miami/news/how-covid-19-will-change-the-workplace/

https://www.forbes.com/sites/alankohll/2018/05/29/new-study-shows-correlation-between-employee-engagement-and-the-long-lost-lunch-break/#7114b3564efc

https://www.hok.com/news/2020-03/what-will-be-the-covid-19-takeaways-for-the-workplace/

https://www.wired.co.uk/article/social-distancing-office-cubicles

https://economictimes.indiatimes.com/news/company/corporate-trends/corona-scare-beware-of-these-five-germiest-places-at-your-office/germ-prone-areas/slideshow/74624541.cms

https://www.cmmonline.com/articles/how-to-maintain-a-healthy-breakroom

https://www.inc.com/karen-tiber-leland/4-cleaning-practices-to-share-with-your-office-to-help-keep-coronavirus-at-bay.html

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit