Logo Staples

WASHSPACE – Ett rent och fräscht utrymme

Dela via:

Dagens hetaste företag är ofta lika kända för sina kontorslokaler som för sina produkter. Från rutschkanor, brandstolpar och skumgropar till gourmetkaffebarer, tv-spel och hundar som vistas i lokalerna. Det är sådana arbetsplatser som vanligtvis får mycket uppmärksamhet.

Men hur är det med det viktigaste utrymmet – toaletten? Detta anspråkslösa utrymme är den enda delen av en arbetsplats som alla, från VD till praktikant, besöker flera gånger om dagen. Trots detta förbises ofta toaletten av kontorschefer när det gäller utrymmen att förbättra och optimera.

Genom att göra hålla arbetsplatsens hygienutrymmen rena och fräscha kan man minska antalet kostsamma sjukdomar som kan försämra personalens produktivitet. Man förbättrar också de anställdas välmående och skapar ett vinnande intryck hos kunder och besökare i processen. Och det är här vi kommer in i bilden.

På Staples brukar vi säga ”bättre utrymmen leder till bättre arbete”. Detta gäller såklart även iutrymmen som WASHSPACE.

Förebyggande åtgärder är A och O

Black Woman Working from Home And Sneezing For Cold

Enligt Världshälsoorganisationen uteblir en genomsnittlig anställd inom EU från mer än 11 arbetsdagar per år på grund av sjukdom, medan en annan studie konstaterade att kostnaden för denna uteblivna produktivitet är ca 2,5 % av EU:s BNP, vilket resulterar i flera miljarder euro per år.

Dessutom har det skett en ökning av ”presenteeism” – det vill säga att komma till jobbet fastän man är sjuk – då fler än hälften av de anställda anger att de har gått till arbetet trots att de haft influensan eller andra smittsamma sjukdomar. Detta påverkar inte bara prestationen hos den anställde som är sjuk, utan utsätter även andra anställda för virus som antingen leder till ytterligare frånvaro eller till en fortsättning av presenteeismcykeln.

Dessutom kan människor sprida sjukdomar utan att ens veta om det. Influensaviruset kan överleva på hårda ytor, såsom dörrhandtag, konferensbord och kontorsutrustning, i upp till 72 timmar, vilket sprider viruset på hela kontoret innan någon ens uppvisar symtom.

Med ett välkomnande, välutrustat WASHSPACE kan arbetsgivare hjälpa anställda att göra sitt för att stoppa spridning av virus på kontoret. Studier visar att handtvätt minskar risken för influensa med upp till 50 % och förkylning med 70 %. Allt som krävs är 45 sekunder av effektiv handtvätt med kvalitetstvål som dödar 99,9 % av virus på händerna, medan pappershanddukar minskar bakterier med nästan 80 %. Om en organisation vill förbättra hälsan och välbefinnandet hos personalen är deras WASHSPACE stället att börja på.

Toaletten sätter betyget

Public modern restroom , 3d rendering

Utöver att hålla medarbetarna friska är ett riktigt bra WASHSPACE viktigt för kunder och klienter. En studie visade att nästan tre fjärdedelar av de tillfrågade anser att en smutsig toalett återspeglar en bristande företagsledning, medan två tredjedelar av de tillfrågade säger att en smutsig toalett försämrar deras uppfattning om företaget, och visar att företaget inte bryr sig om kunderna samt ger ett slappt och slarvigt intryck.

Med tanke på allt arbete och den investering som företag lägger på att bygga sitt varumärke och attrahera nya kunder kan det vara helt bortkastat om deras WASHSPACE inte håller en tillräckligt hög standard.

En välbehövlig paus

Många företag har växlat över till mer öppna arbetsytor och gjort sig av med kontorsdörrar och enskilda kontor i sin önskan att öka samarbetet på arbetsplatsen. Till följd av det kan det vara svårt att hitta en avskild plats där man kan stanna upp och tänka. Arbetsplatsens WASHSPACE är kanske det enda utrymme där en anställd kan låsa en dörr, få vara ifred och låta tankarna sväva fritt utan störningsmoment. Därför är dagens WASHSPACE lika nödvändigt för mental hälsa som det är för fysisk hygien.

Och inte bara det, det är ett utrymme där vi jobbar också: nästan 40 % av de tillfrågade uppgav att de har kollat och skickat e-postmeddelanden från toaletten. Smartphones, surfplattor och till och med bärbara datorer är enheter som de anställda ofta bär med sig hela dagen. För att dra fördel av det faktum att de anställda tar med sig sina enheter till toaletten installerar vissa företag hyllor i båsen och säkerställer stark Wi-Fi-åtkomst.

När ett WASHSPACE är rent och välfyllt hjälper det anställda och kunder att arbeta och må bra. Läs mer om våra facilitylösningar och hur du håller dina anställda glada och välmående. 

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit