Logo Lyreco

WashSPACE: Ett nytt sätt att hålla rent och fräscht

Dela via:

Ett toalettbesök brukade inte vara särskilt komplicerat, men under pandemin har en så enkel sak som att gå på toaletten blivit en omständlig historia. Gemensamma utrymmen där vi vidrör samma områden, där blir det idag ännu viktigare att hålla god handhygien för att inte dra med otrevliga bakterier till resten av arbetsplatsen.

Låt oss guida dig genom dina nya WashSPACE.

Viruset lever längre på vissa ytor

I en studie som har publicerats av The Lancet Microbe, en forskningstidskrift om mikrober, fastställs det hur lång tid det tar för coronaviruset att försvinna från olika ytor. Det försvann från tyg och trä på två dagar, och från plast och rostfritt stål på sju dagar. Forskarna menar att Wuhan-stammen av coronavirus kunde spridas så snabbt eftersom den kan överleva på ytor, särskilt på föremål som vidrörs ofta och på ställen som toalettrullehållare, spolknappen, tvättställ, toalettdörrshandtag och tvåldispensrar. Arbetsgivare måste tänka på att hygienutrymmen behöver städas oftare och säkerställa tydliga rengöringsrutiner för medarbetare och städpersonal.

Uppmuntra till god handhygien

Alla har lärt sig att handhygienen är mycket viktig och att regelbunden handtvätt bidrar till att förhindra spridningen av coronavirus. Spridningen av bakterier och virus sker till 80 procent via händerna så det blir extra viktigt att minimera antalet gånger en yta vidrörs.

Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar att arbetsgivaren sätter upp skyltar om handtvätt på strategiska platser. Laminera information om hur du ska tvätta händerna för att minska smittspridning och sätt på spegeln eller väggen vid handfatet som en bra påminnelse. Glöm inte – använd varmt vatten och tvål i minst 20 sekunder. Uppdaterad information om hur just din arbetsplats skyddar sig bäst från smittspridning kan kommuniceras från arbetsmiljöansvariga, via digitala informationsmöten och löpande information på intranätet.

Dr Evelien Rutgers påpekar att våta händer kan sprida upp till tusen gånger mer bakterier än torra händer och att bara en antydan till fukt kan leda till en snabb spridning av bakterier från toaletten till andra ytor. Torka händerna och torka dem igen – och använd pappershanddukar i stället för varmluftstorken. ”Friktionen mellan papperet och händerna gör att bakterierna minskar”, förklarar Rutgers. ”Vi har till och med fått resultat som är bättre än kraven i den europeiska standarden EN 1499. Helst ska en beröringsfri kran användas. Om det inte finns en sådan ska du stänga av kranen med en pappershandduk och sedan kasta den i pedalhinken utan att vidröra den ”utsatta” sidan.”

Visa hänsyn och håll avstånd

Där det finns andra människor där måste vi följa de rekommenderade riktlinjerna för social distansering. Vi tänker kanske lite extra på att hålla avståndet när vi handlar i affären men detta är viktigt även i ditt WashSPACE. Sätt ut markeringar i golvet så att man kan hålla rätt avstånd till sina kollegor i toalettkön och begränsa antalet som får vistas i större hygienutrymmen samtidigt.

Vill du förbättra hygienstrategin men är osäker på var du ska börja?

Kontakta oss idag så hjälper vi dig i förberedelserna.

Se sortiment – Plan C

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit