Logo Lyreco

Sex enkla steg för att stoppa influensautbrott på kontoret

Dela via:

Varje år drabbas miljontals människor av influensa som håller dem borta från arbetet, i vissa fall flera veckor. Därför är det viktigt att förbereda sig när väl influensasäsongen närmar sig.

Lyckligtvis finns Lyreco här för att hjälpa dig. Förutom kontorsmaterial erbjuder vi en mängd olika toalett- och rengöringslösningar som garanterat gör alla kontor, kontorslandskap och fikarum glänsande rena. Det handlar bara om att göra dessa produkter tillgängliga, ha dem inom räckhåll och att uppmuntra välmående och ömsesidig respekt bland anställda. Nedan följer de viktigaste metoderna för att förhindra att bli sjuk och samtidigt skydda dina kollegor: 

 

1. Tvätta och torka händerna på rätt sätt

Closeup woman washing hands with soap under the faucet with water in the bathroom.

Att tvätta, torka och desinficera händerna flera gånger om dagen är ett av de bästa försvaren vi har mot spridning av bakterier och sjukdomar. Trots detta gör folk det på fel sätt, eller inte alls. Sätt upp en påminnelse på toaletterna för att uppmuntra till god hygien och bättre sätt att tvätta sig.

Tänk på att det är lika viktigt att torka händerna som att tvätta dem. Bakterier fäster lättare på fuktiga händer, se till att torka dem ordentligt när du är klar med tvål och vatten. Om du undrar vilken torkningsmetod du ska satsa på har vi slutligen besvarat den gamla frågan: Vilket är bäst, pappershanddukar eller elektriska handtorkar? 

 

2. Håll arbetsytorna rena 

Cleaning table by pink rag

Om du tycker att toaletten är smutsig vill du nog inte föreställa dig alla bakterier som samlas runt tangentbordet, mobiltelefonen, laptopen och din arbetsyta. Uppskattningsvis bor det 10 miljoner bakterier på ditt skrivbord, så det är viktigt att hålla det och de olika hjälpmedlen rena för att hålla bakterierna borta. Detta är ännu viktigare på flexibla kontor (hot-desking), där flera personer kan använda samma, möjligen bakteriefyllda, arbetsytor. 

 

3. Torka av gemensamma utrymmen 

Team having coffee in lounge of start-up business

Influensavirus kan överleva på ytor i upp till åtta timmar. Bakterier samlas i större utsträckning i köket än i badrummet. Föreställ dig 30 000 bakterier per kvadratcentimeter på diskbänken kontra 300 på en toalettring. Oroa dig inte, det är lätt att bekämpa med rätt inställning och rätt hjälpmedel. Med antibakteriella våtservetter eller rengöringsspray och pappershanddukar tillgängligt bör alla känna sig uppmuntrade att bidra till att hålla gemensamma utrymmen rena och bakteriefria. 

 

4. Använd egna muggar, tallrikar och bestick 

pexels-photo-296882.jpeg

Om du är extra känslig för att bli sjuk kan du överväga att ha en egen uppsättning porslin och bestick på kontoret. På så sätt kan du hålla koll på när de används och diskas och behöver inte oroa dig för bakterier och potentiella infektioner som medarbetare bär på. Eller gå ett steg längre och skaffa personliga muggar för hela teamet. På så sätt vet ni att ni över nästa kopp kaffe inte utbyter någonting annat än en trevlig konversation.

 

5. Håll rätt förbrukningsmaterial inom räckhåll 

pexels-photo-380768.jpeg

Servetter, rengöringsdukar och handrengöring bör finnas över hela kontoret för enkel och upprepad användning. Det kan tyckas vara en simpel lösning, men man kommer långt med dessa produkter när det gäller att eliminera bakterier på arbetsplatsen.

Om du nyser i en näsduk som du kastar direkt förhindrar det att du nyser i händerna och sedan vidrör gemensamma objekt med samma händer. Om du har förkylnings- och influensamedicin till hands, hjälper det till att reducera symtomen så fort de kommer samtidigt som risken för att sprida influensaviruset avtar.

 

6. Jobba hemifrån när du mår dåligt

Sick young man with tissue suffering from cold on sofa at home

Om du känner att du börjar bli sjuk bör du jobba hemifrån en dag eller två, och om det är något allvarligt ska du inte tveka att ta ut en sjukdag. Vila när din kropp behöver det, det är det enda sättet att se till att du kan komma tillbaka 100% frisk. Kom ihåg: Om du har influensa ska du dricka rikligt med vätska, sova så mycket som möjligt och stanna hemma tills du varit feberfri i minst 24 timmar.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit