Logo Lyreco

Lås upp dörrarna till en mer hälsosam arbetsplats

Dela via:
Staples_article

Som arbetsgivare är din arbetskraft en av dina största tillgångar och det är definitivt värt att ta bra hand om dem. Sjukfrånvaro kan bli dyrt för ditt företag; studier har visat att den uppskattade kostnaden av frånvaro i Storbritannien kan nå upp till £690 per anställd varje år. Det uppskattas också att £29 miljarder går förlorade i produktivitet varje år som ett resultat av sjukfrånvaro.

Av anställda i Storbritannien tar 1.9% ledigt från jobbet på grund av en eller flera arbetsrelaterade hälsoproblem. Den siffran liknar många andra europeiska länder såsom Italien (1.9%), men är också lägre än många andra, inklusive Spanien (2.8%) och Polen (7.7%). Att skapa och upprätthålla en hälsosam arbetsplats kan ha många fördelar, och det kan vara enklare än du tror när du tänker på följande fyra nyckelområden:

Håll dina anställda aktiva och friska

Aktivitet och träning har länge associerats med bättre mental styrka, mer dynamik och bättre fysisk hälsa. Det finns ett flertal sätt att uppmuntra detta, från att erbjuda rabatterade gymmedlemskap till att organisera träningspass under lunchtid. Promenader för välgörenhet eller roliga sällskapsövningar kan också hjälpa till att främja kamratskap och lagarbete utanför kontorets fyra väggar.

Allt fler företag erbjuder dessutom sina anställda gratis hälsokontroller och hälsoråd, såväl som kostnadsfri vaccinering mot influensan på vintern.

Nyttig mat

Att uppmuntra nyttiga matvanor kan göra stor skillnad för dina anställdas välmående. Googles högkvarter är välkänt för att alltid erbjuda sina anställda ett brett utbud av gratis, nyttig mat på kontoret. Även om du kanske inte kan ta det så långt som att ge dina anställda hela måltider under dagen skulle de säkert uppskatta lite gratis frukt på kontoret så att de inte går hungriga.

Har du en varuautomat på arbetsplatsen kan du kanske testa att också erbjuda andra mer hälsosamma alternativ – och se till att det finns vattenautomater så att alla får i sig tillräckligt med vatten under dagen.

Lär dina anställda om mental närvaro och stresshantering

Det råder ingen tvekan om att dagens arbetsplats kan vara en väldigt stressig miljö som negativt kan påverka dina anställdas mentala hälsa. Siffror från HSE har faktiskt visat att det i Storbritannien går fler dagar förlorade per individ på grund av stress, oro eller depression än muskel- och skelettsjukdomar varje år. Vidare forskning visar att 60% av företag i Storbritannien har en handlingsplan redo för att förebygga arbetsrelaterad stress. Andra europeiska länder försöker också aktivt tackla problemet: Italien (50%), Frankrike (30%) och Tyskland (20%).

Det finns bevis att en kort meditation många gånger kan ändra ens sinnestillstånd, och det är även viktigt att komma ihåg Zen-ordspråket: ”Du borde meditera 20 minuter varje dag – om du inte är för upptagen; då borde du sitta i en timme”. Flera företag uppmuntrar nu sina anställda att praktisera mental närvaro, eller mindfulness, och andra former av meditation för att hjälpa dem hantera stress. Tysklands Daimler Financial Services erbjuder kostnadsfri yoga och massageterapi för att befria deras anställda från den dagliga arbetsstressen, och det gör även Deutsche Bank.

Uppmuntra till paus

Att ta regelbundna raster och en hel timmes lunch är ett annat säkert sätt för anställda att hålla sig friska och fokuserade på arbetet – och att du gör allt du kan för att se till att de tar ut sina semesterdagar är också viktigt. Försök att kunna erbjuda dem ställen där det är skönt för dina anställda att ta en paus från arbetet, och skicka ofta påminnelser om att de ska använda alla sina semesterdagar.

Var för sig är de små steg för ditt företag – bara några enkla förändringar kan hjälpa dig att skapa en mer trivsam och produktiv miljö. Och de gynnar inte bara din personals hälsa, utan kan också ge nytt liv åt företaget.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit