Logo

God handhygien är av yttersta vikt på varje arbetsplats

Dela via:
  • Katrin

Enligt en studie som gjorts i USA och Storbritannien är det mer sannolikt att folk sprider virus via handslag än genom att kyssas. Om du fortfarande vill skaka hand, är ett av de mest effektiva sätten för att förhindra infektioner att tvätta händerna regelbundet med tvål och sedan torka dem med en pappershandduk.

De flesta infektionerna  sprids via kontakt. Virus och bakterier kan överföras till exempel när man skakar hand eller rör vid föremål som andra har tagit på. Man bör tvätta händerna och torka dem före varje måltid och efter toalettbesök. Undersökningar visar att en god handhygien kan minska sjukfrånvaron med upp till 50 procent. 

Man bör tvätta händerna även i andra situationer: efter att ha bytt blöja, efter att rört vid djur, efter besök hos någon som är sjuk, efter utomhusaktiviteter och både före och efter beredning och servering av mat. För att hjälpa människor att hålla sig friska – och på arbetsplatsen – är det avgörande att säkerställa att samtliga toaletter i kontorsbyggnaden är utrustade med lättanvända Katrin Inclusive-dispensrar med perfekt matchande Katrin-mjukpappersprodukter av hög kvalitet.  

Oavsett var i Europa man befinner sig, föredrar 63 procent av européerna att torka sina händer med pappershanddukar. Därför är tillgången till pappershanddukar och toalettpapper den viktigaste faktorn i offentliga toaletter.

Visste du det här om handtvätt?
Noggrann torkning av händerna är också en viktig del av god handhygien. Enligt en studie om offentliga toaletter i Europa, som genomfördes av Metsä Tissue år 2015, föredrar närmare 70 procent av européerna att torka sina händer med en pappershandduk. En dispenser som dispenserar pappershanddukar en och en är den som uppskattas mest. Hygienstudien bevisade även att personer som besöker offentliga toaletter uppskattar detaljer, såsom pappershanddukar av hög kvalitet och fungerande dispensrar.

Det är viktigt att tvätta händerna.

Visste du att det genomsnittliga skrivbordet har 400 gånger mer bakterier än vad man hittade på en genomsnittlig toalettsits på en arbetsplats?

Torka händerna noggrant

Visste du att det inte räcker enbart med att tvätta händerna? Handdukar avlägsnar bakterier mekaniskt vid handtorkning.

Less is more - Produkter med optimal prestanda sparar på resurserna
”Less is more” är mottot hos Katrin. Det är även kvalitetsstandarden och miljöskyddet som alltid är i centrum för utvecklingen av Katrin-produkter. Ett effektivt koncept för att minimera hygienrisker och spara på resurserna genom lägre materialförbrukning. Detta koncept omfattar pappret, dispensrar och tillbehör, och säkerställer att de uppfyller sina syften som de ska. Detta är lika viktigt i alla offentliga områden – inte bara på kontor, utan även i skolor och restauranger, på sjukhus och industriella arbetsplatser av alla de slag. 

Fördelarna med minimerad förbrukning

Fördelarna med minimala hygienrisker

Färre förekomster av hosta, förkylningar, influensa och magproblem, inklusive magvirus
Svaret på bättre hälsa och hygien på arbetsplatsen är produktsortimentet Katrin hero – produktsortimentet System. Katrin System-lösningen, som omfattar toalettpapper, pappershanddukar och tvål, garanterar goda och hygieniska arbetsförhållanden och god hälsa på alla arbetsplatser. Till exempel är Katrin Classic System Toilet 800-rullen

lika stor som en vanlig hushållspappersrulle, men fem gånger längre. Med en Katrin Inclusive-dispenser, som kan laddas med två rullar, betyder detta totalt 200 meter toalettpapper. Katrin Classic System Towel ger fler än 700 ark för handtorkning av god kvalitet. Och Katrin Foamwash 1 000 ml är den perfekta tvålen för alla arbetsplatser. Alla dessa produkter ger en utomordentlig användarupplevelse när de används tillsammans med perfekt matchande Katrin Inclusives designdispensrar.

Det är roligt att kyssas och oftast värt det, men på arbetsplatsen skakar man vanligtvis hand. Därför är det av yttersta vikt att se till handhygienen på alla arbetsplatser. Med det kan vi på Katrin hjälpa dig!

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit