Logo

Det enklaste sättet att öka företagets produktivitet

och fyra andra underskattade fördelar med vårstädning av kontoret.

Dela via:

Visste du att en upplivande vårrengöring kan ge organisationen en riktig energikick? Tänk på alla positiva konsekvenser det har för produktiviteten! Men det är definitivt inte den enda sidovinsten av en rejäl vårstädning. Det är en fantastisk gåva till dina kunder och kollegor. Varför? Det ska vi ta reda på nu.

1. Ditt professionella rykte

Vi känner alla till den märkliga vetenskapen bakom det första intrycket. Det tar bara några sekunder för vår hjärna att göra en bedömning. Så när dina kunder besöker din organisation för första gången vill du att de ska få rätt intryck av dig omedelbart.

Smutsig disk, överfulla soptunnor och belamrade skrivbord förmedlar ett tydligt budskap: du är överhopad av jobb eller så är ni inte professionella. I båda fallen kan andra ifrågasätta om du gör rätt prioriteringar, eftersom ett oorganiserat kontor kan gå ut över effektiviteten. Och är inte det exakt vad dina kunder värdesätter? Vårstädningen är ett bra tillfälle att få kontoret att överensstämma med hur du vill att ditt varumärke ska uppfattas.

2. Minskad frånvaro

Tack vare din städare, som besöker företaget tre gånger i veckan, är renligheten i organisationen god, eller hur? Absolut inte, sanningen är helt annorlunda. Sjukfrånvaron är fortfarande en stor utgift för arbetsgivare. Visste du att den genomsnittliga frånvarofrekvensen i Storbritannien är 19 dagar per person och år? Oj då, det är nästan fyra veckor! Självklart har inte all frånvaro med hygienen på kontoret att göra, men en avsevärd andel av förkylningar, influensa, magproblem och matförgiftningar beror på dålig hygien på kontoret. Det är dags att vi rannsakar vårt samvete och startar en riktig rengöringsrevolution! Se hur sjukskrivningstalen minskar.

Alla rengöringsartiklar som behövs för vårstädningen

Vi hjälper dig att få mer gjort.


Beställ rengöringsprodukter

3. Förbättrad informationssäkerhet

Ingen vill ha ett stort läckage av kunddata. Men som tur är finns det inga kaotiska skrivbord eller utspridda papper i din organisation, eller hur? Visste du att 43 % av alla dataintrång (*Infosecurity Magazine) är relaterade till interna hot, vilket innebär säkerhetsrisker inifrån organisationen? Hoppsan...

Din organisation är förmodligen i behov av en repetitionskurs. En policy om ett rent skrivbord är det första steget till att skydda organisationens data mot läckage. Kort sagt, en policy om rent skrivbord innebär att alla skrivbord rensas i slutet av dagen. Men principen kan innefatta mer:

  • Placera dokumentförstörare bredvid alla skrivare;
  • Tillhandahåll ett (låsbart) lagringsutrymme;
  • Se till att alla nycklar är säkert inlåsta;
  • Säkerställ att det finns tillräckligt många soptunnor;
  • Håll kontoret fritt från onödiga papper, oavsett om de är konfidentiella eller inte.

4. Ökad produktivitet

"Om ett rörigt skrivbord tyder på en rörig hjärna, vad betyder då ett tomt skrivbord?" Hm, ok. Einstein hade en bestämd uppfattning om detta: ett rörigt skrivbord stimulerar kreativiteten. Men i vilken utsträckning kan det även stimulera produktiviteten?

Att bli mer produktiv på jobbet är inte rymdvetenskap, men det kräver att du reflekterar mer över hur du hanterar din tid. Ett rent skrivbord är en effektiv start på ökad produktivitet på arbetsplatsen, eftersom du:

  • inte slösar tid på att leta efter specifika dokument;
  • inte behöver göra plats för att arbeta;
  • stimuleras till att digitalisera ditt arbete;
  • och inte blir distraherad av saker som inte har någon prioritet.

5. Glada kollegor

Våren är den bästa tiden på året för att få ny inspiration och få kollegorna att bli entusiastiska inför nya idéer och initiativ. Så om du vill få jobbet gjort ordentligt kan du dra nytta av den positiva atmosfären och ge organisationen en extra energikick. Lägg fokus på att skapa en trivsam och ren arbetsmiljö. Visa att du bryr dig om dina kollegors välbefinnande och vem vet: De kanske brister ut i en glad sång snart... precis som fåglarna!

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit