Logo Lyreco

Den skrämmande sanningen om hygienen på kontoret

Dela via:

Ditt kontor kanske ser fläckfritt ut, men under ytan gömmer det sig tusentals bakterier på ställen du inte visste om. Som tur är har du anlitat en städare för organisationen som kan allt om det här, eller hur? Om inte så bjuder vi på värdefulla tips hur din arbetsplats både ska glänsa och bli kvitt skadliga bakterier. 

Bakteriernas favoritplatser

En datormus hyser tre gånger mer bakterier än en spolknapp, men det är ingenting jämfört med andra ställen som bakterier trivs på. Visste du att…

  • Ett vanligt skrivbord är 400 gånger smutsigare än en vanlig toalettsits. Faktum är att det finns runt 10 miljoner bakterier på ditt skrivbord.
  • Cirka 80 % av vanliga infektioner överförs genom beröring. Det innebär att bakterier troligtvis sprids varje gång du rör vid något eller någon på kontoret.
  • Ett vanligt datortangentbord hyser runt 7 500 bakterier och 11 % av kontorsarbetarna rengör aldrig dem. Mindre än hälften av alla människor rengör sitt tangentbord mindre än en gång i månaden. Det har sagts att virus som t.ex. influensa kan överleva på sådana ytor i upp till 24 timmar, ibland längre. 
  • Telefonen, tangentbordet och musen är de vanligaste tillhållen för bakterier, tillsammans med alla andra saker du rör vid mest under hela dagen.

 

Alla rengöringsartiklar som behövs

för vårstädningen

 

Beställ rengöringsprodukter

Starta en riktig rengöringsrevolution från och med idag!

De goda nyheterna är: Du kan göra något åt det! Och kan du föreställa dig en bättre start än den stora vårstädningen?

1. Förmedla fakta

Troligen känner inte alla dina kollegor till den otäcka sanningen om sina egna skrivbord. Det är dags att ändra på det! Starta en kampanj, informera om fakta och se till att ingen förblir omedveten om att kontoret är en grogrund för hosta, snuva och infektioner. Det räcker med att skriva ett enda e-postmeddelande för att förhindra korskontaminering. Kontinuerlig uppmärksamhet krävs för att upprätthålla god hygien på kontoret – inte bara under den stora vårstädningen. Använd dina nyhetsbrev till att kräva att saken ska uppmärksammas regelbundet, sätt upp informativa affischer och lägg fram nya fakta.

2. Tillhandahåll praktiska lösningar

Personer med röriga skrivbord är genier: De är kreativa, öppna för idéer och de får massor gjort tillsammans med sina kollegor. Hur fantastiska de än är, så är ett stökigt skrivbord ett paradis för nya bakterier. Ett rent skrivbord är därför nästa steg mot en hälsosam arbetsplats. Uppmuntra dina kollegor genom att tillhandahålla:

  • Ett (låsbart) lagringsutrymme.
  • En soptunna och servetter för varje skrivbord.
  • En personlig kalender för att påminna om städning minst en gång i veckan.
  • Lämpliga rengöringsprodukter.

Och sist men inte minst: Överlista influensan med en flexibel syn på hemarbete. Undvik en dominoeffekt!

3. Få kollegorna att engagera sig mer

Visste du att en av tio medarbetare anser att deras hälsa har äventyrats genom dålig hygien på arbetsplatsen? En ännu större anledning att få igång rengöringsarbetet idag! Få kollegorna att ta sitt ansvar för att förbättra hygienen på kontoret genom att utmana dem att ha ett rent skrivbord och främja goda vanor. Göra rent en gång i veckan, inte äta vid skrivbordet och att tvätta händerna regelbundet är några enkla men ack så betydelsefulla knep. 

4. Utvärdera städavtalet

Vet du om exakt vad som ingår i städavtalet? Platserna med högsta andelen bakterier glöms märkligt nog ofta bort och därför är det kanske dags för en uppdatering? Utvärdera därför ert kontrakt för att se i vilken utsträckning det fortfarande tillgodoser era behov?

Ingår till exempel följande områden: 

Företag som gör de anställdas välbefinnande till en prioritet har lägre frånvarofrekvens, ökad produktivitet och lägre personalomsättning. Det är bara att inse: Alla vill ha en ren och hälsosam arbetsplats, eller hur?

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit