Logo

Den skrämmande sanningen om hygienen på kontoret

Återfå kontrollen över din arbetsplats med de här fyra tipsen

Dela via:

Ja, det är sant: den stora vårstädningen står för dörren. Men som tur är har du anlitat en städare för organisationen, eller hur? Någon som gör kontoret rent och fräscht varje vecka. Utmärkt. Men du kommer väl ihåg de tuffa kontraktsförhandlingarna? Och ditt fokus på att bara betala för det viktigaste?

Bakteriernas favoritplatser

En datormus hyser tre gånger mer bakterier än en spolknapp. Tre gånger mer! Men det är ingenting jämfört med andra ställen som bakterier trivs på. Visste du att…

  • Ett vanligt skrivbord är faktiskt 400 gånger smutsigare än en vanlig toalettsits. Chockad? Faktum är att det finns runt 10 miljoner bakterier på ditt skrivbord.
  • Cirka 80 % av vanliga infektioner överförs genom beröring. Det innebär att bakterier troligen sprids varje gång du rör vid något på kontoret.
  • Ett vanligt datortangentbord hyser runt 7 500 bakterier och 11 % av kontorsarbetarna rengör aldrig dem! Mindre än hälften av alla människor rengör sitt tangentbord mindre än en gång i månaden. Det har sagts att virus som t.ex. influensa kan överleva på sådana ytor i upp till, och ibland till och med längre än 24 timmar!
  • Visste du att telefonen, tangentbordet och musen är de vanligaste tillhållen för bakterier? Och alla andra saker du rör vid mest under hela dagen...

Oj! Är du säker på att allt detta ingår i städavtalet?

Alla rengöringsartiklar som behövs för vårstädningen

Vi hjälper dig att få mer gjort.


Beställ rengöringsprodukter

Starta en riktig rengöringsrevolution från och med idag!

De goda nyheterna är: Du kan göra något åt det! Och kan du föreställa dig en bättre start än den stora vårstädningen?

1. Förmedla fakta

Troligen känner inte alla dina kollegor till den otäcka sanningen om sina egna skrivbord. Det är dags att ändra på det! Starta en kampanj, informera om fakta och se till att ingen förblir omedveten om att kontoret är en grogrund för hosta, snuva och infektioner. Det räcker med att skriva ett enda e-postmeddelande för att förhindra korskontaminering. Kontinuerlig uppmärksamhet krävs för att upprätthålla god hygien på kontoret – inte bara under den stora vårstädningen. Använd dina nyhetsbrev till att kräva att saken ska uppmärksammas regelbundet, sätt upp informativa affischer och lägg fram nya fakta. Om och om igen.

2. Tillhandahåll praktiska lösningar

Personer med röriga skrivbord är genier: de är kreativa, öppna för idéer och de får massor gjort med sina kollegor. Men hur fantastiska de än är, så är ett belamrat skrivbord en farozon för (nya) infektioner, både för dig och dina kollegor. Ett rent skrivbord är följaktligen nästa steg mot en hälsosam arbetsplats: det blir skönt att rensa upp i röran, eller hur? Uppmuntra dina kollegor genom att tillhandahålla:

  • ett (låsbart) lagringsutrymme;
  • en soptunna och servetter för varje skrivbord;
  • en personlig kalender för att påminna de att städa minst en gång i veckan;
  • och lämpliga rengöringsprodukter.

Och sist men inte minst: Överlista influensan med en flexibel syn på hemarbete. Undvik en dominoeffekt!

3. Få kollegorna att engagera sig mer

Visste du att en av tio medarbetare anser att deras hälsa har äventyrats av dålig hygien på arbetsplatsen? En ännu större anledning att få igång rengöringsarbetet idag! Få kollegorna att ta sitt ansvar för att förbättra hygienen på kontoret genom att utmana dem att ha ett rent skrivbord eller främja goda vanor, göra rent en gång i veckan, inte äta vid skrivbordet och att tvätta händerna regelbundet. Låter enkelt!

4. Utvärdera städavtalet

Kommer du ihåg exakt vad ni kom överens om i städavtalet? Platserna med högsta andelen bakterier glöms märkligt nog ofta bort i städavtalet. Vi tycker att det är dags för en uppdatering! Så utvärdera ditt kontrakt. I vilken utsträckning tillgodoser det fortfarande dina behov? Täcks de aktuella behoven tillräckligt just nu? Ingår följande områden?

Företag som gör de anställdas välbefinnande till en prioritet har lägre frånvarofrekvens, ökad produktivitet och lägre personalomsättning. Det är bara att inse: Alla vill ha en ren och hälsosam arbetsplats, eller hur?

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit