Logo

De bästa underhållstipsen för fastighetsförvaltare

6 tips för att ge din verksamhets byggnad en hälsokontroll inför våren

Dela via:

Nu när vintern äntligen är över är det dags att få företaget skinande rent igen – på alla tänkbara sätt. Våren är det perfekta tillfället att kolla hur ditt företag mår. Är det svårt? Inte alls, du kan enkelt ge dig i kast med underhållet av byggnaden med de här snabba tipsen. Byggnaden är effektiv reklam för ditt företag, men detta förbises ofta i underhållsprocessen. Ärligt talat, när undersökte du senast det aktuella tillståndet för byggnaden och underhållet? En så kallad "hälsokontroll" förhindrar att små problem blir stora problem. Så vad väntar du på? Sätt igång! Våren är på väg!

1. Bjud in din entreprenör för en kontroll

Vi vet alla hur det känns: du har fixat en sak men så går något annat sönder. För att komma till saken: det är därför du bör ta tag i små detaljer nu innan de blir till större problem. Du behöver inte ta itu med dem helt på egen hand, bjud bara in din entreprenör (eller din egen hantverkare) för att gå igenom byggnaden/byggnaderna för underhåll och rengöring. Inventera resultatet och skriv ner eventuella åtgärder som behöver göras och planera att få byggnaden i toppskick igen.

Om du tar hand om alla eftersatta små problem kan detta leda till stora förbättringar både vad gäller utseende och funktionalitet. Och om du lägger till regelbundna förebyggande åtgärder i dina årliga underhållsprogram kommer förbättringen att vara kontinuerlig.

2. Se på din byggnad med nya ögon

Hur tror du att dina besökare ser på din byggnad? Vilket är deras första intryck när de besöker entrén? Överensstämmer det intrycket med hur du vill att ditt varumärke ska uppfattas?

Vintern går hårt fram mot ingångar och golv. Snö, regn och vägsalt: mattorna blir nedsmutsade och golven repiga. Föreställ dig vad det innebär för dina golv och entréer! Efter vintern är det dags att få mattan ångtvättad och golven polerade. Glöm inte att det är detaljerna som är viktigast. Små saker kan göra stor skillnad för det första intrycket som byggnaden ger. Minns du förresten den där gamla, utslitna dörrmattan? Det är förmodligen dags att uppdatera den!

3. Se till att du är redo att sätta igång med ordentlig utrustning

En rejäl vårstädning kan göra mycket för din organisation. Det är en verklig gåva till dina kunder och kollegor.

I likhet med andra viktiga projekt behöver du ordentlig rengöringsutrustning för en rejäl vårstädning. För att se till att du bara beställer det du behöver kan du skapa en checklista över alla rengöringsmoment du utför i din anläggning. Inventera de rengöringsprodukter och det material du har på lager och kontrollera om någon av dina moppar, borstar eller dammsugare är trasiga och behöver bytas ut. Du har nu ett utmärkt tillfälle att förnya din rengöringsutrustning, där det behövs.

Alla rengöringsartiklar som behövs för vårstädningen

Vi hjälper dig att få mer gjort.


Beställ rengöringsprodukter

4. Upptäck dold smuts

Vintern har lämnat sina spår i byggnaden och på fönstren. En av de mest givande uppgifterna på checklistan inför våren är att gå längre än den veckovisa städningen och se till att du inte missar någon smuts. Ta en titt på dina markiser, till exempel. Rulla ner dem och se var de behöver rengöras. Prata med entreprenören, de större fönsterputsfirmorna har specialiserade tjänster för rengöring av solskydd.  Ett annat sätt att få din byggnad att glänsa igen är att använda en högtryckstvätt. Din personal kommer att uppskatta resultatet!

5. Glöm inte utrymmen utomhus och parkeringshus 

Det är det första dina besökare ser och du kan göra en stor skillnad där med små ansträngningar: det handlar om dina entréer, gräsmattor och parkeringsplatser. Tänk på följande punkter:

  • ta bort nedfallna löv och grenar regelbundet
  • hur är det med din underhållsutrustning, är den fortfarande intakt?
  • hur gör du med rökare; finns det en effektiv askkopp och en plats avsedd för rökning?
  • behöver luftkonditioneringen ses över?

Glöm inte att efter våren kommer sommaren. Har du testat dem? Luftkvaliteten är viktig för dina anställdas hälsa.  Kontrollera dina driftskrav och se till att byggnaden är redo för årets första värmebölja!

6. Miljösäkra rengöringen

När det gäller miljöpåverkan tar du förhoppningsvis ditt ansvar att bidra (som företag) till EU:s klimatmål för 2030 på allvar. Men hur gör man det i praktiken?

När det gäller rengöring kan du göra en stor insats. Och vet du vad? Du kan sätta igång direkt under vårstädningen! Du kan, till exempel, välja miljövänligare rengöringsmedel. Visste du att det finns rengöringsmedel som är helt biologiskt nedbrytbara och ger resultat som är minst lika bra som traditionella kemikalier?  Desto större anledning att kontrollera märkningen av dina befintliga kemikalier för att se hur miljövänliga dina produkter är och passa på att börja våren på ett miljövänligare sätt. Men även om du inte vill byta ut dina favoritprodukter finns det alternativ för att kompensera utsläpp som du inte kan minska, t.ex. Easy on the Planet-programmet.

En hälsokontroll av byggnaden under våren får den i toppskick igen. Att hålla kontoret i gott skick förhindrar inte bara att små problem blir stora problem, det förbättrar även dina besökares första intryck, och gör också dina medarbetare gladare. Så om du ägnar lite extra uppmärksamhet åt ditt kontor, kommer det att bli en hälsosammare plats för alla!

Dela via:

Continue Reading

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit