Logo

5 sätt att skapa och uppmuntra till en hälsosammare arbetsplats

Dela via:
  • Staples_article

Dagens företag tar stora kliv mot att prioritera hälsan på arbetsplatsen – allt från att bekämpa förkylningar till att minska värk och smärta. Genom att satsa på sin personals välbefinnande på arbetsplatsen kan företagen minska sjukfrånvaron, öka produktiviteten och stärka de anställdas lojalitet. Inom de här fem områdena kan ditt företag bidra till personalens hälsa och integrera ett hälsosamt liv i arbetsmiljön.

1. Kontorsdesign med välbefinnande i åtanke

Under kontorstid blir arbetsplatsen i många fall ett andra hem. Många anställda spenderar minst hälften av sin vakna tid där – de sitter i kontorsstolen fler timmar än de sover i sin säng. Från arbetsstolar och tangentbord till taklampor har företaget oändliga att öka personalens välbefinnande, genom väldesignade och ergonomiska arbetsytor, och öka välbefinnandet för kontoret i sin helhet.

Tänk på följande när du skapar ett kontor som främjar välbefinnande:

2. Gör rent hus

3. Ett äpple om dagen ...

En hälsosam kost är ett viktigt första steg för ett starkt immunsystem och en hög energinivå. Att uppmuntra till hälsosamma matvanor är ett annat sätt att bidra till välbefinnandet på arbetsplatsen. Det är ingen hemlighet att det vi äter kan bidra till viktuppgång och trötthet – problem som ofta förvärras av stillasittande. För att bidra till sin personals hälsa kan företag vägleda sina anställda mot ansvarsfulla och hälsosammare matvanor. Här är några tänkvärdheter som kan läggas till i checklistan:

4. Bekämpa influensan

Influensa och andra förkylningar kan få en dominoeffekt på arbetsplatsen, särskilt när man arbetar nära varandra. Personalen slås ut och produktiviteten blir lidande. Men när temperaturen sjunker behöver det inte nödvändigtvis innebära att rinnsnuva och nysningar invaderar kontoret.

Lägg till följande i checklistan för att stoppa bakterierna och hålla personalen frisk:

5. Utnyttja tekniken

65 % procent av de anställda säger att de går till kontoret när de är sjuka, vilket hindrar dem från att arbeta fullt ut. Även deras kollegor utsätts då för en mängd olika bakterier och hela kontoret kan drabbas. När brådskande projekt gör det svårt att ta ut en sjukdag kan tekniken göra det möjligt för anställda att fortfarande arbeta utan att riskera smitta andra i sin närhet. Det är enkelt och ofta lönsamt för företag att erbjuda tekniska verktyg och kunskap för att uppmuntra sina anställda att arbeta hemifrån om de blir förkylda och på så sätt behålla en friskare arbetsmiljö på arbetsplatsen.

Det är ett lagarbete

Att bidra till personalens välbefinnande på arbetsplatsen bör vara ett gemensamt intresse. Ovanstående initiativ, rutiner och aktiviteter omfattar olika avdelningar i en organisation, så det är naturligt för flera parter och intressenter att engagera sig. Åtgärder för en hälsosam arbetsplats visar att företaget engagerar sig i de anställdas välbefinnande och bidrar till minskad sjukfrånvaro, högre produktivitet, en hälsosam livsstil och minskade.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit