Logo Lyreco

You only miss it when it´s gone – glöm inte pappret!

Dela via:
Katrin

Nalle Puh kramade om Christopher Robin och viskade: ”Om du ska leva tills du är 100 år hoppas jag att jag lever i 100 år minus 1 dag, så jag aldrig behöver leva utan dig.” Till skillnad från superhjältarna som lever för evigt, gör inte vi människor det. För att hålla oss friska behöver vi komma ihåg en enkel sak: att tvätta händerna och torka dem noga.

De flesta infektioner sprids via hudkontakt. Virus och bakterier kan överföras till exempel när man skakar hand eller rör vid föremål som andra har tagit på, till exempel ett dörrhandtag. Därför måste vi tvätta och torka händerna innan vi äter, i synnerhet efter att vi har varit på toaletten.

Pappershanddukar är det mest hygieniska valet att torka händerna med. Men precis som man inte tänker på dörrhandtag, så tänker man inte heller på pappret förrän det saknas. När det inte finns där kan det förstöra en för övrigt perfekt arbetsdag.

Hygieniska pappershanddukar är förstahandsvalet
65 procent av alla européer föredrar att torka sina händer med pappershanddukar. Människor uppskattar rena toaletter: inga lukter, det ska vara snyggt och fint och finnas tillräckligt mycket toalettpapper och handdukar. Helst av allt ska pappret också vara mjukt, absorberande och hållbart.

Katrin har en långvarig erfarenhet om offentliga toaletter och strävar efter att kontinuerligt förbättra kvaliteten av dessa. Katrinteamet använder sin breda expertis för att hjälpa kunderna att välja optimala produkter och lösningar. Alla kan hjälpa till att skydda miljön genom att välja rätt produkter till rätt ställen.

Visste du att …

  • Mjukpapper förmultnar på så kort tid som på 30 dagar.
  • När du slänger en använd pappershandduk har en ny redan vuxit upp och ersatt den. På en sekund täcker skogens tillväxt 70 européers mjukpapperskonsumtion.
  • En fullstor stock ger ungefär en kubik virke. Detta är tillräckligt för att producera tillräckligt mycket mjukpapper för tolv européer för ett års tid.
  • Fiberråmaterialet kan återvinnas 5–7 gånger. Efter det kan slutprodukten användas som energi eller bioavfall.
  • Genomsnittseuropén använder ungefär 10 kg mjukpapper per år.
  • Alla Katrins produkter som tillverkas i pappersbruken i de nordiska länderna är miljömärkta med Svanen. Alla produkter som tillverkas vid våra tyska pappersbruk är miljömärkta med EU-Blomman.
  • Metsäkoncernens (varumärket Katrins moderbolag) policy förordnar att för varje träd som fälls, planteras fyra nya.

Katrins huvudsakliga nya råvara är förnybart nordiskt trä från skogar som sköts på ett hållbart sätt. Katrins produkter fungerar optimalt när de används för rätt ändamål i rätt miljö.
Katrins produkter för toaletten omfattar toalettpapper och handdukar med innovativa dispenserlösningar samt konventionella mjukpappersprodukter, torkrullar, ansiktspapper och tvålar. Produkterna är inte bara funktionella utan de bidrar även till minskad konsumtion, genererar mindre avfall och påverkar ekonomi, miljö och hygien positivt i alla skeden under sin livscykel. En välfungerande dispenser minskar konsumtion och servicebehov och sparar tid. Mjukpapper med en god absorptionsförmåga betyder att mindre mängder papper spolas ned i toaletten. En minimerad papperskonsumtion betyder färre transporter, mindre avfall och därmed mindre miljöpåverkan.

I Katrinteamet ser vi tydligt vikten av vårt arbete: våra produkter skapar hygien och välmående i vardagen för miljontals människor. Vi förstår dock att människor bara mycket sällan tänker på våra produkter. Tills de har slut på dem. Så, om du skulle glömma … så vill vi kort och enkelt, helt i linje med Nalle Puhs logik, påminna dig: Glöm inte pappret!


Källor: *3 553 personer från Finland, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Polen och Storbritannien svarade på toalettenkäten som Millward Brown genomförde på uppdrag av Metsä Tissue 2015.
**Metsäliitto, Visste du att?
***Jämförelse av olika handtorkningsmetoder: risken för spridning och kontaminering av luftburna mikrober”, upphovsman Keith Redway (Department of Biomedical Sciences, Faculty of Science and Technology, University of Westminster, London, UK) och E.L. Best (Microbiology Department, Old Medical School, Leeds General Infirmary, Leeds Teaching Hospitals NHS Trust, Leeds UK)

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit