Logo Lyreco

Från Coca-Cola skruvkork till överstrykningspennor

Dela via:
  • Stabilo

STABILO, en av världens ledande tillverkare av skrivinstrument, har påbörjat ett plaståtervinningsprojekt tillsammans med Coca-Cola och återvinningsleverantören Interseroh. För första gången gör STABILO överstrykningspennor av skruvkorken på Coca-Cola-flaskorna. STABILO marknadsför överstrykningspennor, med ett återvunnet "Procyclen" plastinnehåll på upp till 83%, under namnet STABILO GREEN BOSS. Den återvunna "Procyclen" plasten har utvecklats av INTERSEROH Dienstleistungs GmbH, ett dotterbolag till de internationella återvinningsspecialisterna och råvaruleverantören ALBA Group.

Coca-Colas flaskskruvkorkar är speciellt lämpliga som utgångsmaterial för att producera överstrykningspennor eftersom deras plast ursprungligen godkändes för livsmedelsprodukter och uppfyller därför STABILOs särskilda hälsokrav. Som ett led i sin tyska process för att förbereda retur PET-flaskor för påfyllning samlar Coca Cola flaskhuvudet och levererar dem som ett oblandat återvinningsbart material för tillverkning av överstrykningspennor. "Av denna anledning blev det snabbt klart för oss att vi hade hittat en plastkälla som uppfyllde våra behov" perfekt, säger Peter Satzinger, chef för Global Engineering, STABILO International GmbH.

Interseroh använder en egen process för att göra Coca-Cola skruvkorkarna till Procyclen, den prisbelönta återvunna plasten. "Det som gör Procyclen speciellt är att denna återvunna plast uppfyller alla förväntningar som ställs på en högkvalitativ produkt tack vare sin unika formulering och är likvärdigt nya material som framställs av olja. Men det har ett mycket bättre råmaterial, energi och klimatskyddsbalans, säger Dr. Manica Ulcnik-Krump, chef för återvunnen resursforskning och utveckling hos Interseroh. Forskare vid Fraunhofer UMSICHT rapporterade att växthusgaser som släpptes under produktionen kan minskas med upp till 50% när Procyclen används istället för granulat som inte har återvunnits. Ulcnik-Krump: "Att använda Procyclen är därför det bästa valet när det gäller hållbarhet."

"När det gäller innovativa förpackningslösningar arbetar vi ständigt med att göra våra flaskor lättare och vi har en strategi att använda återvunnet material och växtbaserade råvaror och naturligtvis också av flera materialanvändningar genom att återanvända och återvinna dem. Det är allt mer glädjande för oss att vi tillsammans med våra partners har hittat ett högkvalitativt sätt att ytterligare bearbeta våra skruvkorkar, säger Sanam Moayedi-Stummer, Direktör Procurement, Coca-Cola European Partners Deutschland GmbH.

STABILO marknadsför överstrykningspennor i fyra färger som en del av sitt "gröna sortiment" under namnet STABILO GREEN BOSS. STABILO GREEN BOSS kan fyllas på med STABILO BOSS påfyllning och är den första produkten som kommer från samarbetet mellan STABILO, Coca-Cola och Interseroh. Det kommer fler produkter.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit