Logo

Så identifierar man ett tillförlitligt varumärke

Dela via:
  • Staples_article

Det är en givande process att göra kontoret till en miljövänligare arbetsplats, men att identifiera lämpliga förbrukningsartiklar kan vara utmanande i en skog av ”miljövänliga” varumärken. Här är sju frågor som du bör ställa dig själv innan du köper:

1. Har varumärket erfarenhet av hållbarhet?
Leta efter varumärken som har byggt upp sin verksamhet på hållbara principer. På så sätt vet du att de tar det på allvar.

2. Är produkten tillverkad av hållbara material?
Använd ett certifierat spårbarhetssystem för att kontrollera att produkten du köper tillverkades med förnybara resurser. 

3. Hur är de tillverkade?
Kontrollera att tillverkaren har åtagit sig att praktisera hållbarhet i hela sin verksamhet: från användning av mindre skadliga ämnen och ansvarsfull konsumtion av resurser till val av förpackningsmaterial. 

4. Är den hållbar, återanvändbar och kan den återvinnas?
Leta reda på produkter som inte bara är tillverkade för att hålla, vilket minimerar behovet av nya resurser, men som även kan återanvändas eller återvinnas i slutet av sin livscykel. 

5. Har den en positiv inverkan för både människor och planeten?
Har verksamheten ett globalt perspektiv på hållbarhet? Bemöter verksamheten utmaningar som energitillgänglighet och -säkerhet utöver brist på råmaterial i lika hög grad som människors hälsa och säkerhet, utbildning och sysselsättning?

6. Finns det miljövänligare alternativ?
Har du funderat på att byta batteridrivna apparater, som t.ex. miniräknare, mot soldrivna varianter? Eller välja miljövänligare papper till skrivaren istället för vanligt papper?

7. Är produkten miljöcertifierad?
Respekterade tredjeparts miljöcertifieringar eller standarder inkluderar: FSC, Blue Angel, Svanen, Rainforest Alliance, Austrian Eco-Label, Fairtrade, EU-blomman, PEFC, Energy Star-certifierad, TCO-certifierad, NF-certifierad och EN13432-certifiering för bionedbrytbarhet och komposterbarhet.

Har du inte tid att göra en säkerhetsprövning på varenda produkt du köper? Vi förstår. Därför har vi redan har testat tusentals produkter mot de mest välkända och stränga miljökraven för dig. Om en produkt uppfyller en eller flera av de angivna ackrediteringarna får den vår Staples Easy on the Planet-ikon. Produkterna är utformade för att underlätta miljövänligare attityder, så du kan fortsätta med ditt arbete och känna dig trygg i förvissningen om att du gör bättre val för ditt företag och miljön.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit