Logo Lyreco

Minska kontorets miljöpåverkan genom att ändra era utskriftsvanor

Dela via:
  • Hp

Firmy na całym świecie dokładają coraz większych starań, aby zmniejszyć swój negatywny wpływ na środowisko. Mają ku temu dobry powód. Każdy rodzaj działalności, niezależnie od wielkości firmy, przyczynia się do emisji zanieczyszczeń. W Wielkiej Brytanii odpady powstałe na skutek działalności firm stanowią 31% wszystkich zanieczyszczeń w tym kraju. Dlatego warto myśleć o naszej planecie i postępować ekologicznie zarówno w pracy, jak i w domu.  

Kontorets miljöpåverkan kan minskas på alla möjliga sätt – man kan minska sin vattenförbrukning, minska uppvärmningskostnaderna eller implementera ett omfattande återvinningsprogram. Ett bra sätt att börja är att se över kontorets utskriftsvanor. För många företag är utskrifter en viktig del av vardagen och utskrifternas påverkan kan snabbt växa avsevärt. Om ni vill införa en miljövänligare utskriftspolicy men inte vet var ni ska börja kommer här några tips på hur utskriftsprodukter från HP kan hjälpa er att bli mer ekonomiskt och miljömässigt medvetna när det gäller kontorets utskrifter. 

Välj alltid återvunna produkter
Det säger sig självt att företag kan minska sin miljöpåverkan genom att återvinna när det är möjligt. Men det går att ta det ett steg längre genom att välja att köpa produkter som skapats via återvinning, till exempel papper och självklart även skrivarpatroner. Mer än 75 % av HP-bläckpatronerna och 24 % av HP LaserJet-tonerkassetterna tillverkas nu med återvunnen plast ur ”slutet kretslopp”.
2016 återanvände HP över 102 000 ton maskinvara och 17 000 ton bläck och tonerkasetter, och 2016 satte man även som mål att ha återvunnit 1,2 miljoner ton maskinvara och förbrukningsartiklar senast 2025.

Minimera strömförbrukningen
Att ta sig tiden att stänga av elektrisk kontorsutrustning när den inte används är självklart. Från belysning till bärbara datorer, kaffebryggare till mobiltelefonladdare – besparingarna kan snabbt bli stora. Särskilt när det handlar om skrivare. Som tur är har HP-skrivare viloläge och automatisk avstängning, två funktioner som hjälper till att minimera strömförbrukningen.  Viloläget försätter automatiskt skrivaren i ett läge där mindre ström förbrukas efter en viss tid av inaktivitet. Skrivaren återgår till normalt läge när du skickar något för utskrift eller skanning. Automatisk avstängning, kallas ibland energisparläge, är en funktion som gör att skrivaren helt stängs av efter en angiven tidsperiod (vanligtvis två timmar). För att slå på skrivaren igen måste man trycka på strömbrytaren. Med dessa två funktioner blir era skrivare en del av en kostnadsbesparing snarare än en kostnad.

 Välj en miljövänligare skrivare
Miljövänligare skrivare är lätta att få tag på och det finns ett flertal olika sorter du kan köpa. De är det perfekta valet om ni menar allvar med att stärka företagets miljömässiga meriter, men precis som för all viktig kontorsutrustning så krävs det en ekonomisk investering. På Staples Solutions hittar du ett stort urval av miljövänligare HP-skrivare och förbrukningsvaror. Gå in på staplesadvantage.co.uk och välj någon av de produkter som har märkningen ”Easy on the Planet”.  Ta kontakt med någon i vårt team för att få experthjälp och rådgivning. 

Kontorsutskrifter kan vara en kostsam och tidskrävande uppgift, både vad gäller miljöpåverkan och kostnader. Men genom att införa några av dessa idéer och genom att anpassa era utskriftsvanor på kontoret blir ni lite miljövänligare för varje gång ni klickar på Skriv ut.

1. Bläckpatroner med återvunnen plast innehåller 50–70 procent återvunnen plast; HP LaserJet-tonerkassetter med återvunnen plast innehåller 10–20 procent återvunnen plast

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit