Logo Lyreco

Hur hållbar är er verksamhet? Fem-minuters hälsokontroll

Dela via:
staples

Verksamheter har nu börjat se alla fördelar med arbeta hållbart. Inte nog med att avfall och energieffektivitet sparar värdefulla resurser och pengar i det långa loppet, det gynnar också miljön. Sen tillkommer värdet av den sinnesfrid som medarbetarna kan få av att delta i gröna initiativ.

Om ert företag har bestämt sig för att ta sina första steg mot en hållbar framtid har vi sammanställt en checklista med de viktigaste frågorna ni behöver fundera över.

företag, personer, bollformade, sfärisk, man, konceptuella, samarbete, anslutning, partnerskap, lagarbete, vuxen, skydd, internet, hand, Kvinna, teknik, planet, framtid, säkerhet, samverkan

Gröna utskrifter

Har ert kontor återvinningskärl för papper och plast?
Återvinner ni skrivarkassetter?
Skriver ni ut på miljömärkt eller återvunnet papper?
Går ni regelbundet igenom pappersanvändningen och funderar på det bästa sättet att skära ned på utskrifterna?

Pappersanvändning och utskrift är den största avfallsboven på ett modernt kontor, särskilt när det finns så många högteknologiska alternativ som är lika effektiva. Genom att använda en surfplatta för att presentera dokument kan ni spara in kostnaden på nolltid jämfört med mängden papper ni skriver ut, och undvika ännu mer förbrukning. Samtidigt kan ni ställa in kontorsskrivarna att standardmässigt skriva ut på båda sidorna av pappret, och fråga er om det ni skriver ut verkligen är nödvändigt innan ni beger er till skrivaren nästa gång. 

Energi

Är datorerna inställda på optimala energisparlägen?
Är ni noga med att stänga av datorer (och skrivare) på kvällen?
Har kontoret i dagsläget belysningen på i rum som inte används?
Har värmesystemet en timer?

Företaget kan slösa bort mycket energi om ni inte funderar på ovanstående frågor. Att be medarbetarna att vara noga med att stänga av datorer på rätt sätt och stänga av alla apparater på kvällen skulle göra miljön – och elräkningarna – en enorm tjänst. Att installera rörelsedetektorer i varje rum för att stänga av belysningen när den inte behövs är ett annat perfekt sätt att garantera energibesparing. Studier har visat att belysningssystem på kontoret som baseras på närvaroavkänning har resulterat i en omedelbar energi- och kostnadsbesparande fördel. Samma sak gäller värmesystemet – ställ in det att slå på under kontorstid och sedan slås av igen för kvällar och helger. Besparingarna skulle kunna bli enorma – för att inte nämna att de miljömässiga fördelarna.

Resor

Stimulerar verksamheten miljömedvetna pendlare?
Har ni funderat på videokonferenser i stället för att resa till möten?

Ett sätt att minska verksamhetens koldioxidutsläpp är att tänka på mängden resor medarbetarna gör – oavsett om de kör tvärs igenom stan för ett möte eller flyger över kontinenten.

Samtidigt som tekniken har hjälpt till att minska avståndet mellan verksamheter hittar pendlare alternativa sätt att ta sig till arbetet, som inte bara sparar pengar och tid utan som också är skonsamma för miljön. Vissa system tillåter nu att arbetsgivare gör skattebefriade inköp av nya cyklar, som de anställda sedan överkomligt betalar av från sin lön. En del företag har också investerat i avancerad telefonkonferensutrustning för att skära ned på behovet av att befinna sig i samma rum.

Förbrukningsvaror

Använder ni miljömärkta eller återvunna pappersprodukter såsom pappershanddukar?
Har ni ett lager av rättvisemärkt te och kaffe?

Bortsett från pappret ni använder för utskrifter finns det andra saker som används på kontor under arbetsveckan och som ni kan överväga hållbara alternativ för. Genom att ha rättvisemärkt te och kaffe på kontoret drar ni ert strå till stacken för att främja och stödja en hållbar och rättvis marknad. Genom att använda återvunna pappersprodukter som pappershanddukar på andra ställen på kontoret, och undvika att använda papperstallrikar och -muggar kan ni också skona miljön genom att spara träd.

Om ni vill ha ett försprång när det gäller att skapa ett mer hållbart kontor, kommer frågorna vi har ställt att hjälpa er att fundera på att genomföra de värdefulla förändringarna.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit