Logo Lyreco

Ett miljövänligare tänkande och miljövänligare utskrifter: 5 tips för att minska kontorets miljöpåverkan

Dela via:
Staples_article

Företag över hela världen arbetar hårdare än någonsin för att minska sin miljöpåverkan. Och det av goda skäl. Alla företag, både stora och små, påverkar miljön. Bara i Storbritannien står företagen för 31 % av landets utsläpp. Därför är det logiskt att de som bryr sig om miljön inför miljövänligare arbetsmetoder, inte bara hemma utan även på kontoret.

Kontorets miljöpåverkan kan minskas på alla möjliga sätt – man kan minska sin vattenförbrukning, minska uppvärmningskostnaderna eller implementera ett omfattande återvinningsprogram. Ett bra sätt att börja är att se över kontorets utskriftsvanor. För många företag är utskrifter en viktig del av vardagen och utskrifternas påverkan kan snabbt växa avsevärt. Om ni vill införa en miljövänligare utskriftspolicy men vet inte var ni ska börja kommer här några tips på hur ni kan bli både mer ekonomiskt och miljömässigt medvetna när det gäller kontorets utskrifter.

Välj alltid återvunna produkter
Det säger sig självt att företag kan minska sin miljöpåverkan genom att återvinna när det är möjligt. Men det går att ta det ett steg längre genom att välja att köpa produkter som skapats via återvinning. Varje år konsumerar kontor över hela världen papper i stora mängder. Om ni väljer att använda återvunnet papper kan ni minska företagets miljöpåverkan avsevärt. Detsamma gäller om ni använder återvunna skrivarkassetter – ni sparar inte bara pengar på lång sikt, ni förbättrar på så sätt även era miljömedvetna handlingar.

Prova att skriva ut i gråskala och ekonomiläge
Om du arbetar på ett kontor där man ofta skriver ut många utkast av samma dokument, eller där det ofta ingår avancerade färgbilder, främst i interna dokument, kan utskrift i gråskala vara en miljövänligare lösning som passar dig. Kort sagt, med utskrift i gråskala används den svarta bläckpatronen i stället för färgpatronerna om så är möjligt. Du får då ett fullt läsligt dokument som är utskrivet endast i nyanser av grått. Det är bättre både för er ekonomi och för vår planet. De flesta skrivare har också ett ekonomiläge som, i likhet med gråskaleutskrift, innebär en kostnadsbesparing. Om du inte behöver ett oklanderligt resultat utan bara vill ha en utskrift att dela med kollegorna kan du välja ekonomiläge och få ett enklare (men fortfarande tydligt) dokument.

Utbilda personalen i att skriva ut på ett kostnadseffektivt sätt
En studie har visat att företagens genomsnittliga utskriftskostnader vanligtvis uppgår till 1–3 % av företagets intäkter – så det kan handla om riktigt stora summor. Alla inom företaget är inte medvetna om de ökande utskriftskostnaderna, men personalutbildning är en lösning på problemet. Genom att utbilda alla på arbetsplatsen i hur man dagligen minimerar kostnader och styr om alla utskriftsjobb till den mest kostnadseffektiva källan kan företag spara pengar och samtidigt minska resursslöseriet.

Minimera strömförbrukningen
Att ta sig tiden att stänga av elektrisk kontorsutrustning när den inte används är självklart. Från belysning till bärbara datorer, kaffebryggare till mobiltelefonladdare – besparingarna kan snabbt bli stora. Särskilt när det handlar om skrivare. Vissa märken och modeller av laserskrivare drar faktiskt mer ström i standby-läge än vad de gör när de används eftersom de ofta står i vänteläge både dag och natt. Därför är det särskilt viktigt att stänga av dem eller koppla ur dem i slutet av dagen.

Välj en miljövänligare skrivare
Miljövänligare skrivare är lätta att få tag på och det finns ett flertal olika sorter du kan köpa. De är det perfekta valet om ni menar allvar med att stärka företagets miljömässiga meriter, men precis som för all viktig kontorsutrustning så krävs det en ekonomisk investering. Miljövänligare skrivare är utformade för att använda mindre energi än andra skrivare på marknaden utan att ge avkall på prestandan. Ta reda på mer innan du handlar skrivare så att du säkert får den modell som bäst passar verksamheten. Då kommer ni snart att spara både energi och pengar på utskrifterna. Ta kontakt med någon i vårt team, vi kan ge ett expertutlåtande och goda råd om du är osäker på var du ska börja.

Kontorsutskrifter kan vara en kostsam och tidskrävande uppgift, både vad gäller miljöpåverkan och kostnader. Men genom att införa några av dessa idéer och genom att anpassa era utskriftsvanor på kontoret blir ni lite miljövänligare för varje gång ni klickar på Skriv ut.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit