Logo Lyreco

15 tips för ett mer hållbart kontor

Dela via:
  • Staples_article

Att ändra några vardagliga kontorsvanor och justera hur du köper och använder produkterna kan ha en stor inverkan på företagets koldioxidutsläpp. Om du fortfarande håller fast vid slit och släng-vanor kan du fundera på vad du skulle kunna förändra. Här är några förslag som hjälper dig på vägen, från snabba korrigeringar till långsiktiga lösningar:

1. Håll utkik efter energibesparande certifieringar vid köp av ny utrustning, till exempel ”Energy Star”-certifieringen och om din nuvarande utrustning har energisparfunktioner ska du se till att de är aktiverade.

2. Välj multifunktionella enheter, såsom allt-i-ett-skrivare som kan skriva ut, kopiera och skanna dokument. Sådana enheter använder mycket mindre energi än enskilda maskiner och har bevisats minska överanvändning, eftersom det är mindre sannolikt att anställda som behöver gå till en delad maskin gör det i onödan.

3. Uppmana personalen att spara el och få dem att förbättra sin hälsa genom att få dem att skippa hissen eller rulltrappan och ta trapporna. Be dem även att försätta sina datorer i viloläge när de är borta från sina skrivbord. Aktiverar du ”viloläge” på en dator kan det förhindra 136 kg koldioxidutsläpp per år. Men eftersom datorer i viloläge fortfarande förbrukar 50 % av den ström som används när de är aktiva ska alla datorer stängas av på rätt sätt när du lämnar för dagen.

4. Använd energibesparande teknik för att automatiskt stänga av datorer, bildskärmar och skrivare efter kontorstid. Detta bidrar inte bara till att minska koldioxidutsläppen, utan det gör även elräkningen billigare eftersom datorer i viloläge inte förbrukar ström, vilket sparar pengar.

5. Installera endast kallvattenkranar på toaletter för att spara 600 SEK per anställd per år. Vi tvättar händerna i genomsnitt sju gånger per dag, men i en mycket högre temperatur än vad som behövs för att döda bakterier.

6. Släck ljuset i rum och korridorer som inte används för att minska belysningskostnaderna med så mycket som 15 %. Ungefär 40 % av den el som används i en normal kontorsbyggnad används för artificiell belysning. Och även om de flesta kontor har bytt till energibesparande ljuskällor, så står lampor ofta på dygnet runt. Använd dagsljus i så hög utsträckning som möjligt och installera rörelseaktiverade lampreglage.

7. Installera en programmerbar klimatanläggning med en behaglig nivå under hela året, som automatiskt stänger av värme- och luftkonditionering efter kontorstid. Genom att dra ner termostaten under minst 8 timmar per dag kan du spara upp till 1 % per år för varje grad!

8. Omvärdera dina utskriftsvanor. Implementera en policy som uppmuntrar folk att spara filer digitalt istället för att skriva ut allt. När det gäller användningen av papper uppskattas det att cirka 18 träd huggs ned för var tionde anställd per år. Om du vill spara papper kan du göra så att kopieringsmaskiner och skrivare kopierar enstaka kopior och skriver ut dubbelsidigt som standard. Det är också bra att köpa hållbart kontorspapper och miljövänligare bläckpatroner.

9. Minimera antalet små och ineffektiva beställningar. Det här innebär färre förpackningar och mindre transportutsläpp. Som en ytterligare bonus får du också lägre administrationskostnader.

10. Konsolidera dina produktkategorier. Att använda en enda primär leverantör för alla kategorier ger ännu större effekt när det gäller att spara på förpackningsmaterial, transportkostnader och administrativa resurser.

11. Välj naturliga förbrukningsartiklar och möbler för ditt kontor. Många produkter som används i kontorsmiljöer innehåller obehagliga ämnen. Från kemiska rengöringsmedel och giftigt förbrukningsmaterial för utskrift som måste hanteras med försiktighet och kasseras korrekt, till möbler och inredning som läcker mindre trevliga sammansättningar i atmosfären, till exempel formaldehyd.

12. Återvinn. Det uppskattas att cirka 17 träd och ungefär 26 500 liter vatten besparas för varje ton återvunnet papper. Återvinning hjälper till att minska åtta typer av vattenföroreningar och 10 varianter av luftföroreningar, vilket förmildrar belastningen på deponier. Detta är särskilt viktigt för kontorselektronik och batterier, som innehåller kemikalier som kan förorena grundvattnet, men enligt EPA återvinns endast 18 % av elektroniskt avfall.

13. Använd påfyllningsprodukter för att dramatiskt minska kontorets koldioxidutsläpp. Över fyra miljoner engångspennor kastas dagligen i bara USA, så vad sägs som att fylla förrådet med återanvändbara pennor och påfyllningsprodukter istället?

14. Köp miljövänligare produkter. Undersöka om de produkter du köper är tillverkade av återvunna, förnyelsebara och återvinningsbara material eller välj helt enkelt från Staples utbud av över 12 000 miljövänligare produkter.

15. Implementera en hållbar lösning. Det kan vara en övermäktig uppgift att bli miljövänligare. Staples nya Easy on the Planet-program har utformats för att hjälpa dig att nå företagets hållbarhetsmål med hjälp av en skräddarsydd plan som följer dina framsteg och hjälper dig att finna sätt att bli ännu bättre.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit