Logo Lyreco

10 sätt att göra verksamheten grönare – och spara pengar

Dela via:
staples

Att driva en hållbar och miljövänligare verksamhet är smart. Inte bara för att det är ett miljövänligare arbetssätt, utan för att det kan göra det till en smidigare, effektivare och framför allt en mer lönsam verksamhet.

Det finns många områden som ni kan förändra och när ni summerar det hela kan besparingarna bli betydande, för att inte nämna minskningen av ert koldioxidavtryck.

Business, trä, bord, kaffe, laptop, ingen person, kontor, papper, skrivbord, trä, kopp, sammansättning, utbildning, mat, dryck, inomhus, dawn, arbete, service, Skrivande

1. Minska era kostnader för belysning

Fundera på att installera rörelsesensorer om det finns ställen på arbetsplatsen som inte används hela tiden, såsom lagerutrymmen och toaletter, så att ljuset bara slås på när någon går i rummet. Se också till att ni använder lågenergilampor i hela lokalen

2. Sänk temperaturen

Visste du att ni kan sänka uppvärmningskostnaderna med upp till 1 % för varje grad som termostaten skruvas ned under arbetsdagen? Att ha en bestämd nivå kommer göra så att kontoret har lämplig temperatur och hjälper till att öka miljöbesparingen. Ni kan också fundera på att ställa in timer för uppvärmning och på så sätt se till att byggnaden bara är uppvärmd när det används. 

3. Stäng av istället för standby

Om verksamheten använder många stationära och bärbara datorer uppmuntrar ni personalen att aktivera ”viloläge” när de är klara för dagen, eftersom standbyläget kan använda så mycket som 50 % av strömförbrukningen som när de är på. Under hela året kan det också minska CO2-utsläppen med upp till 136 kg.

4. Spara på förbrukningsmaterialet till skrivare

Varför köpa nytt när en ombyggd skrivarpatron kostar mindre, förbrukar mindre energi och material vid tillverkning? Med Staples utbud kan vi också garantera att patronerna alltid skriver ut med samma höga kvalitet.

5. Gå över till miljömärkt eller återvunnet papper

Även om att skriva ut mindre och närma sig det ”digitala kontoret” naturligtvis skulle vara det bästa alternativet för att spara utskriftskostnader, kommer det alltid finnas behov av utskrifter. Men det finns ingen anledning att inte gå över till miljömärkt papper eller returpapper. Bra att veta om papper gjort på återvunnet material ä att kvaliteten är så bra att det nästan är omöjligt att se skillnad mellan återvunnet och ”nytt”. Ni kan också programmera skrivarens inställningar till ”dubbelsidigt” som standard.

6. Bli grönare i köket

Köket är också ett viktigt område på arbetsplatsen. Ni kan ha ett mer miljövänlikgt synsätt t.ex. genom att tillhandahålla 100 % biologiskt nedbrytbara muggar eller soppåsar tillverkade av återvunnet material

7. Välj grönare rengöringsprodukter

Många rengöringsprodukter innehåller kemikalier som är skadliga för miljön, men det finns produkter som är lika effektiva fast helt naturliga.

8. Beställ bara det ni behöver

En teori säger att det mest ekonomiska sättet att beställa kontorsmaterial är att beställa i stora mängder, men det stämmer inte alltid. Exempelvis kan vissa produkter, som kuvert med självhäftande förslutning, ha begränsad hållbarhet, och att ha stora lager med material stjäl utrymme som kan användas på ett bättre sätt. Det är därför vi arbetar tillsammans med kunderna för att hitta de mest effektiva lösningarna när det gäller energi, kostnader och miljö.

9. Byt till laddningsbara batterier

Många föremål, som miniräknare, klockor och trådlösa datormöss drivs av batterier som har en tendens att behöva bytas ganska ofta. Standardbatterier är dyra och måste kasseras på rätt sätt, så det är en bättre idé att använda laddningsbara batterier i stället. De kan återanvändas hundratals gånger efter bara en initial utgift.

10. Kasta inte bort – återvinn

Ställ ut olika återvinningskärl på kontoret för papper, kartong, plast och metall om ni inte redan har gjort det. Att lokalt återvinna gammal elektrisk utrustning som bildskärmar och datorer som ni vill göra er av med, förhindrar att farliga kemikalier som bly, kadmium och arsenik dumpas i deponier.

Följ alla de här tipsen så är ni på god väg att driva en grönare och mer hållbar verksamhet, och samtidigt en mer lönsam. Det är verkligen en situation som alla vinner på.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit