Logo Lyreco

10 produkter som kan göra verksamheten renare och grönare

Dela via:
  • Staples_article

Som alla arbetsgivare vet är det viktigt att hålla verksamheten så ren som möjligt. Inte nog med att ni får en trevligare arbetsmiljö, det är också mer hygieniskt.

Två andra viktiga ansvarsområden för alla verksamheter är att främja hållbarhet och reflektera över arbetssättets miljöpåverkan, och ett område som kan vara lätt att förbise är vilka rengöringsmedel som används. De här är ofta långt ifrån miljövänliga, varken vad gäller tillverkning eller de kemikalier de släpper ut till luft och vatten.

Vi strävar efter att hjälpa alla våra kunder att vara så miljövänliga som möjligt, så här är våra 10 bästa produkter för att skapa en renare och grönare arbetsmiljö.

Personlig hygien 

Att se till ha en hygienisk arbetsplats är högprioriterat, eftersom det är ditt ansvar att värna om personalens välbefinnande. Men inte nog med det, ni kan nu använda betydligt mer hållbara produkter för att främja och realisera en mycket renare och bakteriefri miljö. Att ofta använda antibakteriella handsteriliseringsmedel kan göra en hel del för att förhindra spridning av vissa sjukdomar, och pumpflaskor är särskilt effektiva. Det finns även refillförpackningar, vilket sparar pengar och förpackningar.

Att använda handtvätt och tvålar gjorda av mineraler och växtextrakt, lämpade antingen för kök eller badrum, är mycket mer miljövänliga alternativ. Plus, till skillnad från andra tvålar har de inte testats på djur. Tänk bara på antalet pappershanddukar som varje år används när människor torkar sina händer så är det lätt att inse nyttan av att använda sådana som är tillverkade av återvunnet papper.

Hålla rent i köket

Platsen där medarbetarna kommer att förbereda sina luncher eller göra varma drycker måste hållas efter noga och där måste det finnas lämpliga rengöringsprodukter för att se till att det görs. Biologiskt nedbrytbara torkdukar är perfekta för allt från disk till avtorkning av smutsiga bänkytor – och att välja ett antal olika färger på torkdukarna hjälper till att minska risken för korskontaminering.

Tillsammans med torkdukarna behöver ni ett effektivt men samtidigt miljöbra diskmedel som tar bort smuts och får tallrikarna att se skinande rena ut. Det finns en mängd olika medel som inte bara tuff mot fläckar, utan som också innehåller mjölkvassla som är skonsamt för känslig hud och som är dermatologiskt testad.

Många luftförbättrare är antingen i aerosolform och kan släppa ut skadliga gaser i omgivningen, eller måste anslutas till ett eluttag för att fungera. Att i stället välja en liten fristående enhet som på ett jämnt och hållbart sätt ger en långvarig och behaglig doft är det bästa alternativet för att behålla ett fräscht doftande kök.

Det bästa av det mesta

Utöver medarbetarnas utrymmen och köket och det fortfarande mycket viktigt att hålla alla delar av kontoret rena – från avloppen till handfaten i badrummen.

Oavsett om det är för att få inspiration eller bara för att få ögonen att lämna datorskärmen en stund, vill ni kunna njuta av utsikten utanför kontoret, så att hålla fönstren fläckfria är mycket viktigt. Använd ett miljövänligare fönster- och glasrengöringsmedel som bara innehåller naturliga ingredienser och ger bra resultat.

Vissa rengöringsmedel för toaletter och våtrum kan innehålla mycket skadliga ingredienser men det finns ett stort utbud av sanitära rengöringsmedel som är särskilt framtagna för att vara mycket hållbara och mycket miljövänliga. 

Ett annat område för hållbar rengöring är det medel eller blekmedel som används i toaletterna. De är mycket effektiva för porslin, rostfritt stål, glas och plast och de är vanligen mycket koncentrerade, så en femlitersbehållare räcker länge.

Inte helt överraskande innehåller de flesta rengöringsprodukter för avlopp en del starkt frätande ingredienser, men det finns kemiska blandningar som använder en biologisk lösning för att få jobbet gjort med minimal miljöpåverkan.

De 10 produkterna ovan kombinerar hög funktion med äkta gröna meriter. Så nästa gång ni behöver beställa rengöringsmedel till verksamheten är det värt att fundera på dem.

De bästa underhållstipsen för fastighetsförvaltare

Läs mer

Liva upp kontoret på ett enkelt sätt

Läs mer

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit