Logo Lyreco

Fellowes – bättre arbete, bättre liv

Dela via:
Fellowes - work better

Skrivbordsarbete har blivit farligt

Det var inte länge sedan som kontorsanställda var de som var minst utsatta för risker i arbetsmiljön. Farliga arbetsplatser var oftast förknippade med kroppsarbete och maskiner, tunga lyft, arbete på hög höjd och andra riskfyllda arbetsuppgifter. Det var milsvid skillnad jämfört med att arbeta på ett skönt och bekvämt kontor.

Snabbspola framåt till 2016. Saker och ting har förändrats. 

Efter att vi har börjat arbeta med bedömningen av risker på arbetsplatsen för Staples kunder har vi förstått att dagens kontorsarbete är allt annat skönt och bekvämt. Den främsta anledningen till det är dåliga arbetsvanor och dålig arbetsställning vid skrivbordet.

Ryggvärk, stel nacke och handledssmärtor är tre av de största orsakerna till underprestation på arbetet, ökad sjukfrånvaro och långvariga skador. 

Business, skrivbord, kontor, illustration, mannen, inomhus, stol, vektor, dator, människor, laptop, möbler, samtida, bord, internet, ingen person, teknik, vuxen, sittande, skiss

Här följer några resultat från den kostnadsfria bedömningen av risker på arbetsplatsen som kunder som du har fyllt i:

  • Nästan 60 procent av dem arbetar över tio timmar per dag utan ordentligt ergonomiskt stöd.
  • 52 procent erkänner att de har dålig arbetsställning ... och 46 procent av dem arbetar över tio timmar per dag.
  • 48 procent av de som arbetar vid skrivbord uppger att de får ändra ställning ofta för att det inte ska bli obekvämt.
  • 42 procent arbetar med bärbar dator i knät någon gång under dagen; det rör sig ofta om personer som arbetar från flera olika ställen.
  • Och så många som 70 procent uppger att deras arbetsmiljö är dålig.

Genom att fylla i vår KOSTNADSFRIA FEM MINUTER LÅNGA BEDÖMNING AV RISKER PÅ ARBETSPLATSEN uppfyller du inte endast din lagstadgade skyldighet*, utan får även reda på:

  • om du har utvecklat några dåliga arbetsvanor
  • vad du kan göra för att få en bra arbetsställning och må bra på jobbet
  • de bästa lösningarna för just dina behov

     

kontor, dator, skrivbord, företag, inomhus, teknik, möbler, rum, sittande, laptop, vuxen, internet, tabell, dokument, samtida, anställd, säte, Kvinna, telefon, stol
skrivbord, illustration, teknik, business, skiss, vektor, människa, människor, office, tabell, dator, stol, vuxen, utrustning, inomhus, vektor, industri, maskiner, bild, horisontell

MINIMERA RISKERNA I FYRA ENKLA STEG OCH FÖREBYGG PROBLEM

Fellowes är specialister på arbetsplatsergonomi och har utvecklat ett arbetssätt med fyra zoner för ett sundare arbetsliv. Vi kallar det 4 Zone Approach®. Det är en bra vägledning för hur du kan uppnå en bra arbetsställning vid skrivbordet och en bra presentation av fördelarna med Fellowes ”topp-till-tå-lösningar”.

Fellowes ergonomiska lösningar har utvecklats av experter för att förebygga arbetsplatsrelaterade smärtor och skador. Vi har bland annat FIRA**-godkända stöd för bildskärmar och bärbara datorer, rygg-, fot- och handledsstöd med antibakteriellt Microban®-skydd. Glöm inte heller att ta en titt på vår helt nya dokumenthållare och den genialiska Professional Series™-arbetsstationen för bärbara datorer. 

Minska arbetsmiljöriskerna på kontoret med Fellowes ergonomiska lösningar.

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit