Logo Lyreco

Plantronics – Ett ämne vi inte kan ignorera

Dela via:
Plantronics

Tiden då du enkelt kunde stänga kontorsdörren för att tala ostört i telefonen eller för att få lite lugn och ro är historia. Faktum är att de flesta av oss inte har ett eget kontorsrum. I stället ringer vi ofta samtal på kontoret bland våra medarbetare, i hemmet eller på offentliga platser.

man, vuxen, företag, inomhus, människor, porträtt, office, modern, dator, tabell, en, livsstil, teknik, rum, fönster, person, lycka, kommunikation, förtroende, internet

Men problemet med buller kvarstår, ett problem som kan vara svårt att komma från. Antingen är det kollegor som pratar högljutt nära ditt skrivbord, eller så tjuter en siren utanför vardagsrumsfönstret. Och ute på gatan finns det ett otal faktorer som kan störa ditt samtal.

Enligt Plantronics, ett företag som specialiserar sig på ljudenheter, har buller en starkt negativ inverkan på människors produktivitet, stress och fysiska hälsa, med huvudvärk och andra kroppsliga problem som följd.

Hur kan vi då lösa det här med buller? I Plantronics bullerguide finns information och förslag om lösningar.

Enligt guiden bör fokus läggas på tre huvudfaktorer:

Medarbetare

Det ska helst vara möjligt för medarbetare att samarbeta i alla miljöer utan att störas av bakgrundsljud. Det enklaste sättet att åstadkomma detta är att använda ett headset eller en smart konferenshögtalare. Smartare möten och utbildning i röstpåverkan är andra förbättringar som kan övervägas.

Arbetsmiljön
Genom att aktivt bli medveten om den omgivande ljudmiljön skapar du möjlighet att förändra och anpassa arbetsmiljön för att minimera buller. Detta kan innebära att välja headset med aktiv bullerdämpning för att minska buller från omgivningen. Det kan innebära att placera ditt arbetsrum så långt bort från vardagsrum och kök som möjligt.

Teknik
Det finns teknik som erbjuder samma ljudkvalitet på flera olika enheter, vilket gör att du kan ringa och ta emot samtal var du vill utan att hörbarheten komprometteras. Konferenssamtal kan göras snabba och effektiva genom att ljudnivån i bakgrunden minskas, så att deltagarna slipper upprepa sig eller ropa in i mikrofonen.

Ta ett ögonblick och lyssna på ljudet i din omgivning och tänk på hur det kan låta för personen i "andra ändan".

Dela via:
Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit