Logo Lyreco

Hur du hanterar mobila medarbetare på ett effektivare sätt

Dela via:
staples

Ökningen av virtuella arbetsplatser har en genomgripande inverkan, inte bara på hur medarbetarna arbetar, utan även på ledarstilen. Dagens arbetsgivare inser att de måste erbjuda mer flexibla villkor för att locka till sig de bästa talangerna på en konkurrerande marknad. De måste även anamma ett nytt sätt att tänka avseende relationen mellan chefer och personal. Att släppa kontrollen är en del av svaret, men det betyder inte att du måste avstå från kontakt och konversation. 

Staples arbetsplatsindexrapport ställde frågor till tusentals anställda och fann att 37 % sa att mer flexibilitet skulle göra dem mer produktiva. Och 63 % av de nöjdaste medarbetarna som intervjuades uppgav att de hade flexibla arbetstider eller friheten att distansarbeta. 

trä, ingen person, företag, text, kub, fritid, alfabetet, trä, utbildning, Leksak, barn, spel, framgång, risk, skrivande, pengar, order, papper, logga, skapa

Att hantera distansarbetare innebär att lära sig nya färdigheter som en virtuell chef. Här är några tips:

Skicka inte e-postmeddelanden till dem hela tiden

50 % av de anställda känner att de får för många e-postmeddelanden och 68 % upplever att det gör dem mindre produktiva. Du måste lita på din mobila personal och låta dem, i viss utsträckning, ägna sig åt sitt arbete. Be dem att skicka en daglig uppdatering eller lägesrapport. Skicka bara e-post till dem om det gäller en kundförfrågning eller ett dokument som de absolut behöver. 

Använda en hanterad mobil lösning 

Detta kan hjälpa dig att hålla dina anställda fokuserade och anslutna, med dig och med varandra. Det är viktigt att ge de anställda tekniska verktyg för delning av information, kommunikation och samarbete – både vad gäller maskinvara och nödvändiga appar.

Konversation är viktigt

Att ha regelbundna enskilda eller teamkonferenssamtal med dina mobila medarbetare hjälper dig att hålla koll på hur det går för dem. Det gör också att de känner sig delaktiga och ingår i ett team. Omsättning bland anställda på distans kan vara högre om de känner sig oengagerade. 

Formulera det skriftligt

Det är rimligt att ange villkoren för vad som förväntas från mobila medarbetare. Då blir alla är på det klara med vad som gäller. Upprätta ett nytt kontrakt som anger hur många timmar den mobila personalen måste arbeta, hur ofta de måste rapportera till dig och vilken utrustning du tillhandahåller dem. 

Lär känna varandra väl

Att ha en intern, formell introduktion för nyanställda som kommer att arbeta på distans hjälper dem att förstå organisationens kultur, och ger dem ett försprång i att skapa relationer med kollegor och chefer.  

Det är en verklig utmaning att hantera personal som inte är fysiskt närvarande, något som framgångsrika företag måste anamma. Med några få ändringar i sättet vi tänker och sköter saker och ting, kan distansarbete leda till gladare, mer kreativa team – och förbättrad produktivitet. 

Dela via:
Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit