Logo Lyreco

Arbeta på distans i ditt eget PersonalSPACE

Dela via:

Din pendling från sängen till skrivbordet går på fem sekunder, du har tillgång till köket för ett hemlagat mål mat och flexibla arbetsrutiner för att inte tala om kaffepausen i soffan och mer tid med dina nära och kära – ja det är definitivt några av de största fördelarna med att arbeta hemifrån. Men när nyhetens behag avtagit efter några veckor eller kanske månader kan upplevelsen av isolering från din organisation och det provisoriska hemmakontoret, som nu ger dig ständig ryggvärk, göra att hemmakontoret förlorar sin charm.

Låt oss guida dig till ett bekvämt, produktivt och uppkopplat PersonalSPACE.

Fördelar med god ergonomi

På sista tiden har många anställda tillbringat ändlösa timmar vid köksbordet böjda över en bärbar dator på en improviserad skrivbordsstol, och den dåliga arbetsställningen påverkar produktiviteten. Att ta sig tid att utforma ett PersonalSPACE som ger mindre belastning, en bra arbetsställning, färre monotona rörelser bidrar till att förbättra arbetsdagen ur alla aspekter.

Vi börjar med grunderna i ergonomi. Ligger tangentbordet och musen i jämnhöjd med eller lägre än armbågarna? Om inte kan du behöva flytta till en plats där de gör det. Vilar fötterna plant mot golvet? Om inte behöver du ett fotstöd under fötterna för att höja golvet mot dig. Använder du flera skärmar eller pendlar mellan olika dokument? Du bör kunna se allt du arbetar med utan att vrida på nacken för mycket. Om du normalt inte arbetar hemifrån använder du förmodligen din bärbara dator och tittar ned för att använda den. Var rädd om nacken och investera i ett extra tangentbord och ett justerbart stativ för den bärbara datorn eller en skärm. Det kan verka onödigt, men att jobba i veckor och månader på en bärbar dator kan leda till långsiktiga skador. Det obehag du upplever har också mycket att göra med stolen du sitter på när du arbetar – sannolikheten är stor att du inte kan justera höjden. ”Fundera en stund på vilka specifika behov du har”, säger Ewout Paulusma, European Vendor Manager på Staples Solutions. Ett bra hemmakontor är faktiskt förvånansvärt enkelt att uppnå om du får till rätt förutsättningar.

Öka produktiviteten hemma

Eftersom många av oss har arbetat hemifrån nyligen inser vi nu mer än någonsin hur mycket kontoret faktiskt främjar produktiviteten. Whiteboards och märkpennor finns till hands för kreativa ögonblick, pennor, anteckningsböcker och post-it-lappar finns tillgängliga för att göra anteckningar. En skrivare finns runt hörnet och som på ett magiskt sätt får den aldrig slut på toner eller papper. Kontoret och ditt skrivbord rengörs regelbundet. Toalettpapper och pappershanddukar på kontorets toaletter verkar aldrig ta slut. Och när du behöver skicka ett paket eller brev finns rätt kartong- eller kuvertstorlek och etiketter alltid tillgängliga i postrummet eller receptionen. Listan är lång. Nu måste vi bara återskapa den produktiva miljön hemma också.

Håll dig uppkopplad

När det gäller kommunikation med kollegor är det ett utmärkt tillfälle att använda de många digitala lösningar som finns att tillgå och boka möten med kollegorna online. Många diskuterar huruvida konferenssamtalen saknar värdet i samarbete ansikte mot ansikte, men fler och fler organisationer använder en strategi med ”fjärrsamtal först” i den här nya världen. ”Vi behöver ta lärdom av den platsoberoende generationen och tillämpa den på den nya digitala arbetsplatsen”, säger Paulusma. ”Officiella gruppmöten behöver hållas parallellt med informella möten där anställda kan stämma av med varandra.” För att göra det möjligt behöver ditt PersonalSPACE rätt kommunikationsutrustning, inklusive headset, bärbar dator, bildskärm, ljudsystem och webbkamera. Det kan låta som att det skulle bli mer komplicerat att arbeta på resande fot eller i kollektivtrafiken, men med en smarttelefon, ett par brusreducerande hörlurar och en bärbar dator kommer man långt när det gäller att vara produktiv och hålla kontakten. En bra datorryggsäck eller datorväska med ett block, pennor och den obligatoriska handdesinfektionen hjälper också till.

Är du inspirerad att förvandla ditt hemmakontor till en organiserad oas? Vill du veta mer om hur den moderna arbetsplatsen tar form? Läs vår särskilda artikel om ämnet.

Se sortiment – Plan C

https://www.gq.com/story/tips-for-an-ergonomic-home-office

http://workplacementalhealth.org/Employer-Resources/Working-Remotely-During-COVID-19

file:///Users/mshardalow/Downloads/p7i6v5ijmfm-Full%20P-%2059-63%20%20Dr%20Nidhi%20Deouskar%20%20%20Jun-2017.pdf

https://www.staples.com/Ergonomic-Office-Chairs/cat_CL166253/856jg

https://www.spine-health.com/wellness/ergonomics/office-chair-ergonomic-chair-alternatives-traditional-office-chairs

https://www.ergonomics.com.au/what-is-ergonomics/

https://inkandvolt.com/blogs/articles/5-ways-to-make-sunday-night-your-power-night

https://www.huffpost.com/entry/coffee-health-body-brain-benefits_l_5ea056b9c5b6b2e5b83b4fcb?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAALlXJNsZtA414tMYc7xn4WlnU-8Pntv79fHO0VEFIvF-VjmIpHOaVPShxmhYQho9VvqrJBGP-s0IgruvcgHIe9hO0xstpS2Qi2Yf5k7IW_yv3ryFDiZvY4DrJDp2SD_VmNuq3B4AONvFFFO6bDARzrXDKFWeaWdkdHh6MQ137Z4E

https://www.brookings.edu/blog/the-avenue/2020/03/17/covid-19-makes-the-benefits-of-telework-obvious/

https://www.enotrans.org/article/2018-acs-survey-while-most-americans-commuting-trends-are-unchanged-teleworking-continues-to-grow-and-driving-alone-dips-in-some-major-cities/

https://www.weforum.org/agenda/2020/02/europeans-work-home-careers/

https://www.forbes.com/sites/laurelfarrer/2020/05/14/the-tools-that-will-power-the-remote-work-revolution/#582d2293a4c5

https://marketingassets.staples.com/m/10e6c3a1241e5a6c/original/Simple-Energy-Boosters-to-Rev-Up-Your-Workday.jpg

Dela via:

Fortsätt Läsa

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit