Logo Staples
Den nya standarden för kontor efter COVID-19

Den nya standarden för kontor. COVID-19 har för alltid ändrat sättet vi arbetar på. Är du redo för Plan C?

Dagens arbetsmiljö saknar motstycke. Vi försöker alla att arbeta mitt under en pågående pandemi, och det är allt annat än ”business as usual”. Förändring kommer att vara ett konstant tema på arbetsplatsen under en överskådlig framtid. Och dessa förändringar kommer att skilja sig från person till person och från företag till företag. Många företag kanske har en plan B för kortsiktigt flexibelt arbete, men vad händer när till och med den planen måste ändras i framtiden? 

Hur vi anpassar arbetsplatsen för säker arbetsmiljö för våra medarbetare är väsentligt. WHO instämmer i att företag och arbetsgivare spelar en viktig roll för att hjälpa till att kontrollera spridningen av COVID-19. Så hur kommer du att trygga säkerheten för medarbetare, kunder och besökare framöver? Särskilt när rekommendationer och riktlinjer verkar ändras hela tiden? Det är därför du behöver en flexibel partner som är redo att anpassa sig efter behov, hjälpa till att förutse utmaningarna och planera för det oplanerade. 

Det är just därför som vi har tagit fram Plan C.

Så vad är Plan C?


Plan C är vår skräddarsydda guide över produkter och lösningar som är utformade för att hjälpa din arbetsplats bli så säker som möjligt. Oavsett bransch eller arbetsplats så är vi redo att guida dig genom utmaningarna och planera för framtiden som ingen planerade för. Plan C bygger på tre grundpelare som är utvecklade enligt internationella riktlinjer, för att hjälpa dig att utveckla en säker, ren och uppkopplad arbetsmiljö för ditt team och dina kunder.

WorkSPACE

Ett nytt sätt att arbeta

  • Ditt workspace kräver åtgärder som förändrar dina medarbetare och kunders beteende för att kunna hålla en social distansering. Detta kan till exempel inkludera skiftande arbetstider och påminnelser om fysisk distans för att trygga allas säkerhet, såsom skyddsskärmar, golvklistermärken och skyltar.
  • Hygien är en av de viktigaste faktorerna i ditt workspace. Desinfektionsmedel, handsprit och fristående dispensrar bör vara tillgängliga och mycket synliga för att förenkla användningen.

MeetSPACE

Ett nytt sätt att mötas

  • Du kan hjälpa dina medarbetare och kunder att ta sig till meetSPACES på ett säkert sätt genom att använda golvklistermärken och skyltar för social distansering. För att hantera flödet av människor, särskilt i områden som hissar, trappor och hallar
  • När vi träffas och har möten ansikte mot ansikte igen måste vi förbereda våra mötesrum – till exempel genom skyddsskärmar och skyltar 
  • Precis som för workSPACES är hygien av yttersta vikt i ett meetSPACE,  desinfektionsmedel och handsprit måste finnas lättillgängliga för alla.

WashSPACE

Ett nytt sätt att hålla rent och fräscht

  • Även i ditt washSPACE behöver du säkerställa rätt avstånd mellan personer. Skyltar för att hålla rätt avstånd så att medarbetare och besökare kan hålla social distans.
  • Att se till att grundläggande hygien följs i dina WashSPACES påverkar arbetet i alla de andra miljöerna. Att använda tvål och handdukar på rätt sätt och att röra dörrhandtag och kranar så lite som möjligt kan göra stor skillnad.

BreakSPACE

Ett nytt sätt att ta en paus och hämta energi

  • Att hålla distansen är viktigt även i dina breakSPACES för att ge medarbetare och besökare en säker plats för att koppla av och ladda batterierna med kaffe, lunch eller middag. Golvklistermärken som visar rätt avstånd, skyltar och hängande eller stående skyddsskärmar är produkter som vi alla behöver vänja oss vid.
  • Hygien på dessa gemensamma platser är av yttersta vikt, och därför är desinfektionsmedel, sprayer, våtservetter, handdukar, handsprit och fristående dispensrar ett måste.

PersonalSPACE

Ett nytt sätt att arbeta hemifrån

  • Glöm inte att det finns de som jobbar hemifrån. Arbetsgivare gynnas av att medarbetare har rätt förutsättningar för att hålla sig uppkopplade och produktiva.

Rätt ergonomiska möbler, kontorsmaterial och teknik är ett måste för att uppnå en bra arbetsmiljö även hemma. När ditt team jobbar på distans är det A och O att de är uppkopplade. Dra nytta av den spännande digitaliseringsvågen och experimentera med nya sätt att interagera, med allt från digitala kaffepauser och distansmöten, för att hålla kontakten och stimulera medarbetarnas engagemang.

Med Plan C hjälper vi dig att förbereda dina SPACES för vad som händer härnäst. Tillsammans ser vi till att alla spaces fungerar på bästa sätt även under ständig förändring. Kom ihåg "When your space works, everything works".

[1] Läs mer om WHO:s riktlinjer här

[2]Mer detaljerad information finns här

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit