Logo Lyreco
Kundcase Bravida
”Tack vare Staples har vi nu en enhetlig leverantör för samtliga inköp.
Det känns väldigt passande och helt rätt att vi på Bravida som är en helhetsleverantör,
nu även har en helhetsleverantör för både arbetskläder och kontorsmaterial”

Bravida AB

Bravida är ett service- och installationsföretag med fler än 12 000 anställda på fler än 180 orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland.
Bravida levererar specialisttjänster och helhetslösningar inom flera teknik- och tjänsteområden. Tjänsteområdena innefattar design, projektering, installation, drift och underhåll. Bravida Sverige AB omsätter ca 9,5 miljarder SEK.

Uppdragsbeskrivning

Bravida genomförde under 2020 en omfattande upphandling inom arbetskläder med en tydlig målsättning att hitta en samarbetspartner som kunde erbjuda en digitalisering av inköpsprocessen där en viktig komponent var integration mot Bravidas inköpssystem. En annan viktig del för Bravida i upphandlingen var även att kunna få hjälp med att följa upp och få kontroll på sina inköp. Ur ett produktperspektiv så ville Bravida hitta en rådgivande partner som inte bara kunde leverera produkter utan också hjälpa till att formera en uppdaterad kollektion av arbetskläder och personlig skyddsutrustning med stöd för alla olika verksamhetsområden inom Bravida.

Staples lösning

Staples Branding Solutions är en varumärkesoberoende aktör på marknaden inom arbetskläder och personligt skydd.
Vi gjorde ett omfattande arbete baserat på Bravidas underlag och presenterade ett koncept av produkter som matchade samtliga krav, såväl tekniska som ekonomiska.
Vi på Staples presenterade även vårt paket med tjänster där en kundunik webbportal i form av Staples Netshop tillsammans med vår interna förädlings- och logistiklösning
utgör plattformen i den lösning som Staples idag levererar till Bravida.

Staples Netshop, vår webbportal är kundanpassad efter Bravida sortiment och innehåller Bravidas olika teknikområden där både sortiment och logotyper skiljer sig åt.
Möjlighet att ge behörighet att se olika delar av sortimentet för respektive beställare finns också.

Ett spännande projekt som ställde helt nya krav är Bravidas initiativ GreenHub som lanserande 1 september 2021. I korthet är GreenHub ett koncept som bygger på
en klimatsmart och helt fossilfri leverans av Bravidas servicetjänster i storstäder där installatören tar sig fram på el-cykel, el-moped eller helt enkel till fots.
Därmed ställs också helt nya krav på Staples som leverantör av plagg som lever upp till dessa nya förutsättningar. Även här blir Staples position som
varumärkesoberoende leverantör en tydlig fördel för Bravida och dess medarbetare.

Bravida har även nyligen tecknat avtal med Staples inom kontor- och förbrukningsmaterial. Genom att nyttja hela Staples erbjudande som ”one-stop-shop”
så kommer Bravida att uppnå synergier och besparingar, inte minst ur en miljöaspekt genom att nyttja Staples omfattande program inom hållbarhet – Easy on the Planet.

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit