Logo Lyreco
Kundcase Apoteksgruppen
”Staples har hjälpt Apoteksgruppen att konsolidera från flera leverantörer till en – det underlättar vårt dagliga arbete i våra apotek och vi kan koncentrera oss på vårt huvuduppdrag, att förbättra liv”

Daniel Lindin, Commerce Director

Apoteksgruppen Detaljist AB

Apoteksgruppen driver ca 200 fysiska apotek i hela Sverige med visionen att vara Sveriges mest engagerade apotekskedja där kunderna mår lite bättre.
Apoteksgruppens omsättning ligger runt 3,7 miljarder och har ca 1000 anställda.

Uppdragsbeskrivning

Staples och Apoteksgruppen har en lång och gemensam historia där Staples under åren har levererat kontors- och förbrukningsmaterial.
Under 2020 gjorde Apoteksgruppen en upphandling inom arbetskläder, profil- och exposortiment med en primär och tydlig målsättning att reducera leverantörsbasen,
få kontroll på varuflöden och även minska sina kostnader. Just inom området arbetskläder så hade Apoteksgruppen en unik kollektion med plagg som var
specialproducerad i företagets pms-färg vilket också driver kostnader att underhålla när storlekar tar slut.

Staples lösning

Staples presenterade en lösning där Branding Solutions adderades till redan etablerade produktområden (office & facility).
Branding Solutions är specialiserade inom just arbetskläder och profilprodukter. Resultatet blev en flexibel ”one stop shop” för Apoteksgruppen
som genom att utöka sitt samarbete med Staples kunde minska leverantörsbasen med en handfull och samtidigt optimera varuflödet till apoteken
tack vare Staples effektiva logistiklösning. Den nya kollektionen med arbetskläder för anställda på inom Apoteksgruppen är numera till majoriteten ”print on demand”
– en lösning som skapar större flexibilitet, bättre servicenivåer på leverans och minimerar de ekonomiska riskerna för Apoteksgruppen.

Alla inköp och beställningar sker i Apoteksgruppens kundunika webshop som Staples tillhandahåller och order skickas oftast redan samma dag.

Kontakta
close

Ring oss

Du kan ringa vår kundtjänst på följande nummer:

033-20 65 50

Du kan också fylla i formuläret nedan så kommer en av våra säljare att kontakta dig inom kort.

Get help SE

General
Submit